Fors meer woningen aan randen stad

Fors meer woningen aan randen stad

Gemeentebelangen kiest ervoor om fors meer woningen te bouwen aan de randen van de stad. Daarmee voorkomen de vele problemen die binnenstedelijke bouwprojecten met zich meebrengen. Ook kunnen we dan makkelijker duizenden betaalbare woningen realiseren.

GBP-raadslid Bram Buskoop noemt de grote problemen met al deze binnenstedelijke projecten, zoals meer verkeersoverlast en het verdwijnen van groen. Daarnaast zijn ook extra parkeerproblemen en ongezondere lucht gevolgen van de verdichting in de stad. Problemen die bewoners elke keer weer aankaarten bij de gemeente en op steun kunnen rekenen van Gemeentebelangen.

Gemeentebelangen kiest dan ook om vol in te zetten op projecten aan de randen van de stad. Zoals de bocht bij de Verzetslaan, waar ruimte is voor veel woningen. Maar nog veel meer woningen tussen Purmerend en Edam-Volendam bij uitvoering van het plan Purmer-Meer. Op die manier kunnen we snel fors meer woningen realiseren gezamenlijk met belangrijke buurtvoorzieningen en genoeg groen. Zo geven we ruimte aan onze inwoners en houden we Purmerend leefbaar.

GBP kiest voor fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen in Purmerend. Zowel in de stad maar vooral aan de randen van de stad. Zo laten we de lange wachtlijsten afnemen en zorgen we ervoor dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. Lees meer over onze standpunten omtrent wonen.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer