‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

Fors meer sociale huur: daar kiest Gemeentebelangen voor. De plannen van het college om 12 ‘luxe’ appartementen te bouwen aan de Westerweg zijn dan ook niet oké. Dat ook nog eens op een locatie die juist zeer geschikt is voor hoogbouw.

Het zijn politieke keuzes, kiezen voor sociale huur of voor dure koop. Gemeentebelangen kiest structureel voor meer sociale huurwoningen om zo de absurde wachtlijsten van 17 jaar tegen te gaan. GBP is ontevreden met de inspanningen van het college om hier meer betaalbare woningen te realiseren.

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “Het slaat nergens op. Er staan alleen al op Funda.nl honderden (dure) koopwoningen op de markt die mensen kunnen kopen. Van sociale huurwoningen zijn er duizenden te weinig.” Alleen al daarom zou de focus niet horen te liggen op de bouw van dure koopwoningen.

Gemeentebelangen kiest bovendien voor grotere projecten die honderden al dan niet duizenden woningen tegelijkertijd leveren. Zoals Purmer-Meer, een mooi plan om meer dan 20.000 woningen te realiseren ten oosten van Purmerend, gescheiden van Edam-Volendam met een meer. Helaas wil het college Purmer-Meer niet op tafel.

GBP kiest voor wonen voor álle Purmerenders. Niet alleen voor mensen die een dure koopwoningen kunnen betalen. Lees hier meer over de standpunten van GBP. GBP: voor fors meer sociale huur.


Lees meer recente berichten:

  • GBP verzoekt college om draagvlakonderzoek deelmobiliteit
    De commissie Ruimte vergaderde donderdagavond 23 maart over het Kwaliteitsplan en het Mobiliteitsprogramma van Eisen voor het Waterlandkwartier. Gemeentebelangen beperkte zich bij de bespreking vooral tot het onderwerp Deelmobiliteit. In het Waterlandkwartier wordt van toekomstige bewoners namelijk verwacht dat hun autobezit afneemt. Inwoners kunnen in plaats van hun eigen auto…
    Lees meer
  • GBP presents: hoe word je actief in de lokale politiek?
    Gemeentebelangen Purmerend organiseert op 14 maart van 19:00 tot uiterlijk 21:00 een online bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Purmerend waarin wordt uitgelegd hoe Purmerenders politiek actief kunnen worden. Ook wordt er verteld hoe het werk van een raadslid eruit ziet en hoe de gemeenteraad werkt. Daarnaast is er ruim…
    Lees meer
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.