‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

Fors meer sociale huur: daar kiest Gemeentebelangen voor. De plannen van het college om 12 ‘luxe’ appartementen te bouwen aan de Westerweg zijn dan ook niet oké. Dat ook nog eens op een locatie die juist zeer geschikt is voor hoogbouw.

Het zijn politieke keuzes, kiezen voor sociale huur of voor dure koop. Gemeentebelangen kiest structureel voor meer sociale huurwoningen om zo de absurde wachtlijsten van 17 jaar tegen te gaan. GBP is ontevreden met de inspanningen van het college om hier meer betaalbare woningen te realiseren.

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “Het slaat nergens op. Er staan alleen al op Funda.nl honderden (dure) koopwoningen op de markt die mensen kunnen kopen. Van sociale huurwoningen zijn er duizenden te weinig.” Alleen al daarom zou de focus niet horen te liggen op de bouw van dure koopwoningen.

Gemeentebelangen kiest bovendien voor grotere projecten die honderden al dan niet duizenden woningen tegelijkertijd leveren. Zoals Purmer-Meer, een mooi plan om meer dan 20.000 woningen te realiseren ten oosten van Purmerend, gescheiden van Edam-Volendam met een meer. Helaas wil het college Purmer-Meer niet op tafel.

GBP kiest voor wonen voor álle Purmerenders. Niet alleen voor mensen die een dure koopwoningen kunnen betalen. Lees hier meer over de standpunten van GBP. GBP: voor fors meer sociale huur.


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.