‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

Fors meer sociale huur: daar kiest Gemeentebelangen voor. De plannen van het college om 12 ‘luxe’ appartementen te bouwen aan de Westerweg zijn dan ook niet oké. Dat ook nog eens op een locatie die juist zeer geschikt is voor hoogbouw.

Het zijn politieke keuzes, kiezen voor sociale huur of voor dure koop. Gemeentebelangen kiest structureel voor meer sociale huurwoningen om zo de absurde wachtlijsten van 17 jaar tegen te gaan. GBP is ontevreden met de inspanningen van het college om hier meer betaalbare woningen te realiseren.

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “Het slaat nergens op. Er staan alleen al op Funda.nl honderden (dure) koopwoningen op de markt die mensen kunnen kopen. Van sociale huurwoningen zijn er duizenden te weinig.” Alleen al daarom zou de focus niet horen te liggen op de bouw van dure koopwoningen.

Gemeentebelangen kiest bovendien voor grotere projecten die honderden al dan niet duizenden woningen tegelijkertijd leveren. Zoals Purmer-Meer, een mooi plan om meer dan 20.000 woningen te realiseren ten oosten van Purmerend, gescheiden van Edam-Volendam met een meer. Helaas wil het college Purmer-Meer niet op tafel.

GBP kiest voor wonen voor álle Purmerenders. Niet alleen voor mensen die een dure koopwoningen kunnen betalen. Lees hier meer over de standpunten van GBP. GBP: voor fors meer sociale huur.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer