‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

‘Fors meer sociale huur, geen woningen van 5 ton!’

Fors meer sociale huur: daar kiest Gemeentebelangen voor. De plannen van het college om 12 ‘luxe’ appartementen te bouwen aan de Westerweg zijn dan ook niet oké. Dat ook nog eens op een locatie die juist zeer geschikt is voor hoogbouw.

Het zijn politieke keuzes, kiezen voor sociale huur of voor dure koop. Gemeentebelangen kiest structureel voor meer sociale huurwoningen om zo de absurde wachtlijsten van 17 jaar tegen te gaan. GBP is ontevreden met de inspanningen van het college om hier meer betaalbare woningen te realiseren.

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “Het slaat nergens op. Er staan alleen al op Funda.nl honderden (dure) koopwoningen op de markt die mensen kunnen kopen. Van sociale huurwoningen zijn er duizenden te weinig.” Alleen al daarom zou de focus niet horen te liggen op de bouw van dure koopwoningen.

Gemeentebelangen kiest bovendien voor grotere projecten die honderden al dan niet duizenden woningen tegelijkertijd leveren. Zoals Purmer-Meer, een mooi plan om meer dan 20.000 woningen te realiseren ten oosten van Purmerend, gescheiden van Edam-Volendam met een meer. Helaas wil het college Purmer-Meer niet op tafel.

GBP kiest voor wonen voor álle Purmerenders. Niet alleen voor mensen die een dure koopwoningen kunnen betalen. Lees hier meer over de standpunten van GBP. GBP: voor fors meer sociale huur.


Lees meer recente berichten:

  • Blog Jordi: ‘Blaas het referendum nieuw leven in!’
    Elke maand verschijnt er een blog van een van onze actieve leden, over een actueel onderwerp. Deze maand schrijft Jordi Albers een blog. Het gaat over het besluit van de provincie Limburg om een correctief, bindend referendum in te voeren en over de vraag hoe en waarom we in Purmerend het referendum ook nieuw leven in zouden moeten blazen.
  • GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’
    Maak zoveel als mogelijke informatie over de plannen voor het Beusebos openbaar. Daar roept GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop toe op. Voor Gemeentebelangen is openbaarheid het uitgangspunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *