Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

De huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit. In 2018 zijn de WOZ-waarden van woningen in de stad met 12,4 toegenomen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Dit heeft mede als gevolg dat de onroerendzaakbelasting (OZB) omhoog zal gaan.

Marktwerking leidt tot een spel van vraag en aanbod, in plaats van kijken wat er nodig is in de stad. Dit betekent dat bij woningschaarste huizenprijzen enorm kunnen stijgen, maar zodra er een economische crisis is mensen hun huis heel verkocht krijgen. Gemeentebelangen wil de marktwerking dan ook uit onze huisvesting krijgen. In eerste instantie door fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen te bouwen. Door het aanbod te vergroten dalen de huizenprijzen ook weer tot normale proporties.

Momenteel kunnen jongeren, maar ook anderen, nauwelijks meer een betaalbare woning vinden. Als 20 mensen voor 1 woning opteren, is er altijd wel één iemand die een veel hoger bedrag kan betalen dan de rest. Het is net wat de gek ervoor over heeft. Zo bleek in Amsterdam een kamer van 6 vierkante meter te huur te staan voor 575 euro.

Door regels op te stellen voor verhuurders voorkomen we huisjesmelkers en realiseren we veel meer sociale huurwoningen dan wanneer we van woningbouw een markt maken. Ook woningbouw gaat om samen zorgen voor voldoende woningen voor iedereen en niet om concurrentie.


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.