Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

De huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit. In 2018 zijn de WOZ-waarden van woningen in de stad met 12,4 toegenomen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Dit heeft mede als gevolg dat de onroerendzaakbelasting (OZB) omhoog zal gaan.

Marktwerking leidt tot een spel van vraag en aanbod, in plaats van kijken wat er nodig is in de stad. Dit betekent dat bij woningschaarste huizenprijzen enorm kunnen stijgen, maar zodra er een economische crisis is mensen hun huis heel verkocht krijgen. Gemeentebelangen wil de marktwerking dan ook uit onze huisvesting krijgen. In eerste instantie door fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen te bouwen. Door het aanbod te vergroten dalen de huizenprijzen ook weer tot normale proporties.

Momenteel kunnen jongeren, maar ook anderen, nauwelijks meer een betaalbare woning vinden. Als 20 mensen voor 1 woning opteren, is er altijd wel één iemand die een veel hoger bedrag kan betalen dan de rest. Het is net wat de gek ervoor over heeft. Zo bleek in Amsterdam een kamer van 6 vierkante meter te huur te staan voor 575 euro.

Door regels op te stellen voor verhuurders voorkomen we huisjesmelkers en realiseren we veel meer sociale huurwoningen dan wanneer we van woningbouw een markt maken. Ook woningbouw gaat om samen zorgen voor voldoende woningen voor iedereen en niet om concurrentie.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer