Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

De huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit. In 2018 zijn de WOZ-waarden van woningen in de stad met 12,4 toegenomen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Dit heeft mede als gevolg dat de onroerendzaakbelasting (OZB) omhoog zal gaan.

Marktwerking leidt tot een spel van vraag en aanbod, in plaats van kijken wat er nodig is in de stad. Dit betekent dat bij woningschaarste huizenprijzen enorm kunnen stijgen, maar zodra er een economische crisis is mensen hun huis heel verkocht krijgen. Gemeentebelangen wil de marktwerking dan ook uit onze huisvesting krijgen. In eerste instantie door fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen te bouwen. Door het aanbod te vergroten dalen de huizenprijzen ook weer tot normale proporties.

Momenteel kunnen jongeren, maar ook anderen, nauwelijks meer een betaalbare woning vinden. Als 20 mensen voor 1 woning opteren, is er altijd wel één iemand die een veel hoger bedrag kan betalen dan de rest. Het is net wat de gek ervoor over heeft. Zo bleek in Amsterdam een kamer van 6 vierkante meter te huur te staan voor 575 euro.

Door regels op te stellen voor verhuurders voorkomen we huisjesmelkers en realiseren we veel meer sociale huurwoningen dan wanneer we van woningbouw een markt maken. Ook woningbouw gaat om samen zorgen voor voldoende woningen voor iedereen en niet om concurrentie.


Lees meer recente berichten:

  • GBP verzoekt college om draagvlakonderzoek deelmobiliteit
    De commissie Ruimte vergaderde donderdagavond 23 maart over het Kwaliteitsplan en het Mobiliteitsprogramma van Eisen voor het Waterlandkwartier. Gemeentebelangen beperkte zich bij de bespreking vooral tot het onderwerp Deelmobiliteit. In het Waterlandkwartier wordt van toekomstige bewoners namelijk verwacht dat hun autobezit afneemt. Inwoners kunnen in plaats van hun eigen auto…
    Lees meer
  • GBP presents: hoe word je actief in de lokale politiek?
    Gemeentebelangen Purmerend organiseert op 14 maart van 19:00 tot uiterlijk 21:00 een online bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Purmerend waarin wordt uitgelegd hoe Purmerenders politiek actief kunnen worden. Ook wordt er verteld hoe het werk van een raadslid eruit ziet en hoe de gemeenteraad werkt. Daarnaast is er ruim…
    Lees meer
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.