Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

Huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit

De huizenprijzen in Purmerend rijzen de pan uit. In 2018 zijn de WOZ-waarden van woningen in de stad met 12,4 toegenomen, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Dit heeft mede als gevolg dat de onroerendzaakbelasting (OZB) omhoog zal gaan.

Marktwerking leidt tot een spel van vraag en aanbod, in plaats van kijken wat er nodig is in de stad. Dit betekent dat bij woningschaarste huizenprijzen enorm kunnen stijgen, maar zodra er een economische crisis is mensen hun huis heel verkocht krijgen. Gemeentebelangen wil de marktwerking dan ook uit onze huisvesting krijgen. In eerste instantie door fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen te bouwen. Door het aanbod te vergroten dalen de huizenprijzen ook weer tot normale proporties.

Momenteel kunnen jongeren, maar ook anderen, nauwelijks meer een betaalbare woning vinden. Als 20 mensen voor 1 woning opteren, is er altijd wel één iemand die een veel hoger bedrag kan betalen dan de rest. Het is net wat de gek ervoor over heeft. Zo bleek in Amsterdam een kamer van 6 vierkante meter te huur te staan voor 575 euro.

Door regels op te stellen voor verhuurders voorkomen we huisjesmelkers en realiseren we veel meer sociale huurwoningen dan wanneer we van woningbouw een markt maken. Ook woningbouw gaat om samen zorgen voor voldoende woningen voor iedereen en niet om concurrentie.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer