Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

       
   

Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks

Starbucks én Burger King komen naar Purmerend. De twee populaire zaken zullen gevestigd worden op het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord. Daarbij komen op dezelfde plek ook een Go Fresh Bakery en een supermarkt Spar.

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein in het noordelijke puntje van de gemeente Purmerend verder ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook verschillende bedrijven gehuisvest en de komende tijd worden dat er nog veel meer. Om daarbij ook een aantal voorzieningen te hebben, is er ook gekeken naar eet- en drinkgelegenheden. Dat heeft zodoende geresulteerd in onder meer de Starbucks en de Burger King.

Veel Purmerenders vroegen vaker om de komst van het fastfoodrestaurant en de koffiezaak. Dat bleek bijvoorbeeld toen een pand in het centrum van Purmerend en inwoners op post-its mochten aangeven wat ze daar wilden zien. Massaal werd ‘Starbucks’ en in mindere mate ‘Burger King’ opgeschreven.

Starbucks aan de noordelijke gemeentegrens

De Starbucks en Burger King komen dus niet in het centrum van Purmerend, maar aan de noordelijke rand van de gemeentegrens. Het is dan ook vooral bedoeld voor mensen die op het industrieterrein Baanstee-Noord werken, maar ook vast zullen Purmerenders uit alle wijken hun weg naar het gebied vinden.

Naast deze eet- en drinkgelegenheden komt er ook een tankstation en is geïnvesteerd in de uitstraling van het terrein, door bomen en groen aan te planten en grasstroken in te zaaien. Wanneer de winkels en het tankstation klaar zouden moeten zijn voor gebruik, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.


Lees meer recente berichten:

  • Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) over aardgasvrij Purmerend
    Gemeentebelangen Purmerend heeft een open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) gestuurd. De brief gaat over aardgasvrij Purmerend en de problemen die bij het project in de wijk Overwhere-Zuid zijn ontstaan. De afgelopen weken is het Purmerendse project Aardgasvrij veel in het nieuws gekomen, zowel in lokale als in landelijke…
    Lees meer
  • Slechts 9% woningen in 2019 sociale huur
    Slechts 9% van de opgeleverde woningen in 2019 is sociale huur. Dat blijkt uit cijfers die Gemeentebelangen heeft opgevraagd bij wethouder Kroese (PvdA). GBP vindt het schokkend dat in onze gemeente zo weinig sociaal wordt gebouwd tot op heden.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *