Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks

Starbucks én Burger King komen naar Purmerend. De twee populaire zaken zullen gevestigd worden op het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord. Daarbij komen op dezelfde plek ook een Go Fresh Bakery en een supermarkt Spar.

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein in het noordelijke puntje van de gemeente Purmerend verder ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook verschillende bedrijven gehuisvest en de komende tijd worden dat er nog veel meer. Om daarbij ook een aantal voorzieningen te hebben, is er ook gekeken naar eet- en drinkgelegenheden. Dat heeft zodoende geresulteerd in onder meer de Starbucks en de Burger King.

Veel Purmerenders vroegen vaker om de komst van het fastfoodrestaurant en de koffiezaak. Dat bleek bijvoorbeeld toen een pand in het centrum van Purmerend en inwoners op post-its mochten aangeven wat ze daar wilden zien. Massaal werd ‘Starbucks’ en in mindere mate ‘Burger King’ opgeschreven.

Starbucks aan de noordelijke gemeentegrens

De Starbucks en Burger King komen dus niet in het centrum van Purmerend, maar aan de noordelijke rand van de gemeentegrens. Het is dan ook vooral bedoeld voor mensen die op het industrieterrein Baanstee-Noord werken, maar ook vast zullen Purmerenders uit alle wijken hun weg naar het gebied vinden.

Naast deze eet- en drinkgelegenheden komt er ook een tankstation en is geïnvesteerd in de uitstraling van het terrein, door bomen en groen aan te planten en grasstroken in te zaaien. Wanneer de winkels en het tankstation klaar zouden moeten zijn voor gebruik, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.


Lees meer recente berichten:

  • GBP verzoekt college om draagvlakonderzoek deelmobiliteit
    De commissie Ruimte vergaderde donderdagavond 23 maart over het Kwaliteitsplan en het Mobiliteitsprogramma van Eisen voor het Waterlandkwartier. Gemeentebelangen beperkte zich bij de bespreking vooral tot het onderwerp Deelmobiliteit. In het Waterlandkwartier wordt van toekomstige bewoners namelijk verwacht dat hun autobezit afneemt. Inwoners kunnen in plaats van hun eigen auto…
    Lees meer
  • GBP presents: hoe word je actief in de lokale politiek?
    Gemeentebelangen Purmerend organiseert op 14 maart van 19:00 tot uiterlijk 21:00 een online bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Purmerend waarin wordt uitgelegd hoe Purmerenders politiek actief kunnen worden. Ook wordt er verteld hoe het werk van een raadslid eruit ziet en hoe de gemeenteraad werkt. Daarnaast is er ruim…
    Lees meer
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.