Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks

Starbucks én Burger King komen naar Purmerend. De twee populaire zaken zullen gevestigd worden op het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord. Daarbij komen op dezelfde plek ook een Go Fresh Bakery en een supermarkt Spar.

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein in het noordelijke puntje van de gemeente Purmerend verder ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook verschillende bedrijven gehuisvest en de komende tijd worden dat er nog veel meer. Om daarbij ook een aantal voorzieningen te hebben, is er ook gekeken naar eet- en drinkgelegenheden. Dat heeft zodoende geresulteerd in onder meer de Starbucks en de Burger King.

Veel Purmerenders vroegen vaker om de komst van het fastfoodrestaurant en de koffiezaak. Dat bleek bijvoorbeeld toen een pand in het centrum van Purmerend en inwoners op post-its mochten aangeven wat ze daar wilden zien. Massaal werd ‘Starbucks’ en in mindere mate ‘Burger King’ opgeschreven.

Starbucks aan de noordelijke gemeentegrens

De Starbucks en Burger King komen dus niet in het centrum van Purmerend, maar aan de noordelijke rand van de gemeentegrens. Het is dan ook vooral bedoeld voor mensen die op het industrieterrein Baanstee-Noord werken, maar ook vast zullen Purmerenders uit alle wijken hun weg naar het gebied vinden.

Naast deze eet- en drinkgelegenheden komt er ook een tankstation en is geïnvesteerd in de uitstraling van het terrein, door bomen en groen aan te planten en grasstroken in te zaaien. Wanneer de winkels en het tankstation klaar zouden moeten zijn voor gebruik, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer