Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks en Burger King komen naar Purmerend

Starbucks

Starbucks én Burger King komen naar Purmerend. De twee populaire zaken zullen gevestigd worden op het nieuwe bedrijventerrein Baanstee-Noord. Daarbij komen op dezelfde plek ook een Go Fresh Bakery en een supermarkt Spar.

De afgelopen jaren is het bedrijventerrein in het noordelijke puntje van de gemeente Purmerend verder ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook verschillende bedrijven gehuisvest en de komende tijd worden dat er nog veel meer. Om daarbij ook een aantal voorzieningen te hebben, is er ook gekeken naar eet- en drinkgelegenheden. Dat heeft zodoende geresulteerd in onder meer de Starbucks en de Burger King.

Veel Purmerenders vroegen vaker om de komst van het fastfoodrestaurant en de koffiezaak. Dat bleek bijvoorbeeld toen een pand in het centrum van Purmerend en inwoners op post-its mochten aangeven wat ze daar wilden zien. Massaal werd ‘Starbucks’ en in mindere mate ‘Burger King’ opgeschreven.

Starbucks aan de noordelijke gemeentegrens

De Starbucks en Burger King komen dus niet in het centrum van Purmerend, maar aan de noordelijke rand van de gemeentegrens. Het is dan ook vooral bedoeld voor mensen die op het industrieterrein Baanstee-Noord werken, maar ook vast zullen Purmerenders uit alle wijken hun weg naar het gebied vinden.

Naast deze eet- en drinkgelegenheden komt er ook een tankstation en is geïnvesteerd in de uitstraling van het terrein, door bomen en groen aan te planten en grasstroken in te zaaien. Wanneer de winkels en het tankstation klaar zouden moeten zijn voor gebruik, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven? Abonneer dan op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer