GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

Gemeentebelangen Purmerend wil de opvang voor chronisch verslaafden ‘De Woonplek’ op een andere locatie vestigen dan het college voorstelt. “Het is maatschappelijk onverantwoord de voorziening op deze locatie neer te zetten”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Eerder berichtte GBP al dat het college faalt bij de communicatie rondom dit voorstel en bewoners startten een petitie die inmiddels meer dan 2.700 keer is getekend. “Tijdens de informatie-avonden over ‘De Woonplek’, die door ruim 300 omwonenden werd bezocht, werden zorgen geuit en veel vragen gesteld. De zorgen konden niet worden weggenomen en veel vragen bleven onbeantwoord”, aldus Buskoop. Gemeentebelangen was bij beide avonden aanwezig over de plannen van het college om mensen met complexe problemen te huisvesten. De angst bij omwonenden is dat deze mensen overlast geven en/of crimineel gedrag vertonen.

Wel Woonplek, maar andere locatie

Gemeentebelangen Purmerend is van mening dat de gemeente voor al haar inwoners zorgplicht heeft. Buskoop: “Daarom is Gemeentebelangen ook voorstander van opvang voor de genoemde doelgroep. We zijn het eens met de omschreven manier van zorg verlenen zoals in het raadsvoorstel genoemd, maar de locatie verdient niet onze voorkeur”. GBP roept het college dan ook op om op zoek te gaan naar een minder belastende locatie voor het vestigen van ‘De Woonplek’.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over markt Weidevenne
    Onlangs is bekend geworden dat de donderdagmarkt op het Van Damplein in de Weidevenne de komende tijd niet zal plaatsvinden. Commissielid Hoekstra van Gemeentebelangen ging in gesprek met diverse winkeleigenaren en marktkooplieden. Naar aanleiding hiervan stelt zij vragen aan het gemeentebestuur. Gemeentebelangen hecht aan besluitvorming waarbij inwoners, bedrijven en organisaties…
    Lees meer
  • Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening
    Op woensdag 7 september zal de commissie Maatschappelijk/Algemeen de bespreeknotitie van GBP over de referendumverordening bespreken. De bespreeknotitie schetst de verschillende problemen die de huidige verordening rijk is. Deze problemen, waaronder de zeer hoge opkomstdrempel van 40%, maken het organiseren en tevens laten slagen van een referendum onmogelijk. Ook bestaat…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.