GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

Gemeentebelangen Purmerend wil de opvang voor chronisch verslaafden ‘De Woonplek’ op een andere locatie vestigen dan het college voorstelt. “Het is maatschappelijk onverantwoord de voorziening op deze locatie neer te zetten”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Eerder berichtte GBP al dat het college faalt bij de communicatie rondom dit voorstel en bewoners startten een petitie die inmiddels meer dan 2.700 keer is getekend. “Tijdens de informatie-avonden over ‘De Woonplek’, die door ruim 300 omwonenden werd bezocht, werden zorgen geuit en veel vragen gesteld. De zorgen konden niet worden weggenomen en veel vragen bleven onbeantwoord”, aldus Buskoop. Gemeentebelangen was bij beide avonden aanwezig over de plannen van het college om mensen met complexe problemen te huisvesten. De angst bij omwonenden is dat deze mensen overlast geven en/of crimineel gedrag vertonen.

Wel Woonplek, maar andere locatie

Gemeentebelangen Purmerend is van mening dat de gemeente voor al haar inwoners zorgplicht heeft. Buskoop: “Daarom is Gemeentebelangen ook voorstander van opvang voor de genoemde doelgroep. We zijn het eens met de omschreven manier van zorg verlenen zoals in het raadsvoorstel genoemd, maar de locatie verdient niet onze voorkeur”. GBP roept het college dan ook op om op zoek te gaan naar een minder belastende locatie voor het vestigen van ‘De Woonplek’.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer