GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

Gemeentebelangen Purmerend wil de opvang voor chronisch verslaafden ‘De Woonplek’ op een andere locatie vestigen dan het college voorstelt. “Het is maatschappelijk onverantwoord de voorziening op deze locatie neer te zetten”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Eerder berichtte GBP al dat het college faalt bij de communicatie rondom dit voorstel en bewoners startten een petitie die inmiddels meer dan 2.700 keer is getekend. “Tijdens de informatie-avonden over ‘De Woonplek’, die door ruim 300 omwonenden werd bezocht, werden zorgen geuit en veel vragen gesteld. De zorgen konden niet worden weggenomen en veel vragen bleven onbeantwoord”, aldus Buskoop. Gemeentebelangen was bij beide avonden aanwezig over de plannen van het college om mensen met complexe problemen te huisvesten. De angst bij omwonenden is dat deze mensen overlast geven en/of crimineel gedrag vertonen.

Wel Woonplek, maar andere locatie

Gemeentebelangen Purmerend is van mening dat de gemeente voor al haar inwoners zorgplicht heeft. Buskoop: “Daarom is Gemeentebelangen ook voorstander van opvang voor de genoemde doelgroep. We zijn het eens met de omschreven manier van zorg verlenen zoals in het raadsvoorstel genoemd, maar de locatie verdient niet onze voorkeur”. GBP roept het college dan ook op om op zoek te gaan naar een minder belastende locatie voor het vestigen van ‘De Woonplek’.


Lees meer recente berichten:

  • Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’
    Bekijk en luister hier het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over 'De Woonplek' terug! Gemeentebelangen wil De Woonplek op een andere locatie dan voorgesteld.
  • Notitie Jongerenraad naar raad
    Al langer pleit Gemeentebelangen Purmerend voor het instellen van een Jongerenraad Purmerend. In deze raad nemen Purmerendse jongeren plaats die een serieuze stem krijgen in het beleid wat in de gemeente wordt gevoerd. Nu stuurt Gemeentebelangen samen met D66 een bespreeknotitie hiervoor naar de gemeenteraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *