GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

GBP wil ‘Woonplek’ op andere plek

Gemeentebelangen Purmerend wil de opvang voor chronisch verslaafden ‘De Woonplek’ op een andere locatie vestigen dan het college voorstelt. “Het is maatschappelijk onverantwoord de voorziening op deze locatie neer te zetten”, aldus GBP-raadslid Rijn Buskoop.

Eerder berichtte GBP al dat het college faalt bij de communicatie rondom dit voorstel en bewoners startten een petitie die inmiddels meer dan 2.700 keer is getekend. “Tijdens de informatie-avonden over ‘De Woonplek’, die door ruim 300 omwonenden werd bezocht, werden zorgen geuit en veel vragen gesteld. De zorgen konden niet worden weggenomen en veel vragen bleven onbeantwoord”, aldus Buskoop. Gemeentebelangen was bij beide avonden aanwezig over de plannen van het college om mensen met complexe problemen te huisvesten. De angst bij omwonenden is dat deze mensen overlast geven en/of crimineel gedrag vertonen.

Wel Woonplek, maar andere locatie

Gemeentebelangen Purmerend is van mening dat de gemeente voor al haar inwoners zorgplicht heeft. Buskoop: “Daarom is Gemeentebelangen ook voorstander van opvang voor de genoemde doelgroep. We zijn het eens met de omschreven manier van zorg verlenen zoals in het raadsvoorstel genoemd, maar de locatie verdient niet onze voorkeur”. GBP roept het college dan ook op om op zoek te gaan naar een minder belastende locatie voor het vestigen van ‘De Woonplek’.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer