Akkoord parkeergarage Stadhuis

Akkoord parkeergarage Stadhuis

Gemeentebelangen Purmerend is blij met een nieuwe, ondergrondse parkeergarage voor het Stadhuis. De plannen zien er goed uit, maar Gemeentebelangen verzoekt de wethouder wel goed onderzoek te doen naar de naastliggende huizen.

Dat stelde GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Eerder was het college nog van plan een half verdiepte parkeergarage voor het Stadhuis te plaatsen. “We gaven toen al onze voorkeur voor een volledig verdiepte parkeergarage, met zoveel mogelijk parkeerplaatsen. Het is fijn dat de wethouder onze ideeën overneemt”, aldus Buskoop.

Gemeentebelangen heeft een toekomstvisie op parkeren in de binnenstad. Die visie houdt in dat er aan de randen van de stad parkeergarages komen voor bezoekers en bewoners van de binnenstad hun auto in de buurt kunnen parkeren. Betaalbare tarieven, zodat iedere Purmerender naar de binnenstad kan. In de binnenstad zelf maken we zoveel mogelijk ruimte voor groen en recreatie en parkeren doen we aan de randen van de stad. Lees meer over onze standpunten over verkeer.

Parkeergarage Stadhuis en ook aan de randen van de stad

Daarnaast vraagt Gemeentebelangen aandacht voor parkeergarages aan de randen van de stad. Een parkeergarage onder het Stadhuis lost de grote parkeerproblemen niet op en verzoekt het college te kijken naar extra locaties aan de randen van de stad.

Naast de parkeergarage Stadhuis, wil Gemeentebelangen ook dat de Purmerendse binnenstad met de fiets, met het openbaar vervoer en wandelend te bereiken is. Daarom moet er een Purmerendse stadsbus komen en moeten fietspaden zoveel mogelijk geasfalteerd worden.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.