Akkoord parkeergarage Stadhuis

Akkoord parkeergarage Stadhuis

Gemeentebelangen Purmerend is blij met een nieuwe, ondergrondse parkeergarage voor het Stadhuis. De plannen zien er goed uit, maar Gemeentebelangen verzoekt de wethouder wel goed onderzoek te doen naar de naastliggende huizen.

Dat stelde GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Eerder was het college nog van plan een half verdiepte parkeergarage voor het Stadhuis te plaatsen. “We gaven toen al onze voorkeur voor een volledig verdiepte parkeergarage, met zoveel mogelijk parkeerplaatsen. Het is fijn dat de wethouder onze ideeën overneemt”, aldus Buskoop.

Gemeentebelangen heeft een toekomstvisie op parkeren in de binnenstad. Die visie houdt in dat er aan de randen van de stad parkeergarages komen voor bezoekers en bewoners van de binnenstad hun auto in de buurt kunnen parkeren. Betaalbare tarieven, zodat iedere Purmerender naar de binnenstad kan. In de binnenstad zelf maken we zoveel mogelijk ruimte voor groen en recreatie en parkeren doen we aan de randen van de stad. Lees meer over onze standpunten over verkeer.

Parkeergarage Stadhuis en ook aan de randen van de stad

Daarnaast vraagt Gemeentebelangen aandacht voor parkeergarages aan de randen van de stad. Een parkeergarage onder het Stadhuis lost de grote parkeerproblemen niet op en verzoekt het college te kijken naar extra locaties aan de randen van de stad.

Naast de parkeergarage Stadhuis, wil Gemeentebelangen ook dat de Purmerendse binnenstad met de fiets, met het openbaar vervoer en wandelend te bereiken is. Daarom moet er een Purmerendse stadsbus komen en moeten fietspaden zoveel mogelijk geasfalteerd worden.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer