Akkoord parkeergarage Stadhuis

       
   

Akkoord parkeergarage Stadhuis

Gemeentebelangen Purmerend is blij met een nieuwe, ondergrondse parkeergarage voor het Stadhuis. De plannen zien er goed uit, maar Gemeentebelangen verzoekt de wethouder wel goed onderzoek te doen naar de naastliggende huizen.

Dat stelde GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Eerder was het college nog van plan een half verdiepte parkeergarage voor het Stadhuis te plaatsen. “We gaven toen al onze voorkeur voor een volledig verdiepte parkeergarage, met zoveel mogelijk parkeerplaatsen. Het is fijn dat de wethouder onze ideeën overneemt”, aldus Buskoop.

Gemeentebelangen heeft een toekomstvisie op parkeren in de binnenstad. Die visie houdt in dat er aan de randen van de stad parkeergarages komen voor bezoekers en bewoners van de binnenstad hun auto in de buurt kunnen parkeren. Betaalbare tarieven, zodat iedere Purmerender naar de binnenstad kan. In de binnenstad zelf maken we zoveel mogelijk ruimte voor groen en recreatie en parkeren doen we aan de randen van de stad. Lees meer over onze standpunten over verkeer.

Parkeergarage Stadhuis en ook aan de randen van de stad

Daarnaast vraagt Gemeentebelangen aandacht voor parkeergarages aan de randen van de stad. Een parkeergarage onder het Stadhuis lost de grote parkeerproblemen niet op en verzoekt het college te kijken naar extra locaties aan de randen van de stad.

Naast de parkeergarage Stadhuis, wil Gemeentebelangen ook dat de Purmerendse binnenstad met de fiets, met het openbaar vervoer en wandelend te bereiken is. Daarom moet er een Purmerendse stadsbus komen en moeten fietspaden zoveel mogelijk geasfalteerd worden.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Raad wil een nieuwe biomassacentrale bouwen
    De gemeenteraad wil een nieuwe biomassacentrale bouwen. Dat bleek tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag. Alleen Gemeentebelangen en Hart van Purmerend zijn tegen een tweede biomassacentrale op dit moment. Gemeentebelangen diende voor de raadsvergadering een motie in die ertoe opriep om de plannen voor een tweede biomassacentrale te staken. Daarnaast moest…
    Lees meer
  • GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan
    Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen. Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *