Akkoord parkeergarage Stadhuis

Akkoord parkeergarage Stadhuis

Gemeentebelangen Purmerend is blij met een nieuwe, ondergrondse parkeergarage voor het Stadhuis. De plannen zien er goed uit, maar Gemeentebelangen verzoekt de wethouder wel goed onderzoek te doen naar de naastliggende huizen.

Dat stelde GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Eerder was het college nog van plan een half verdiepte parkeergarage voor het Stadhuis te plaatsen. “We gaven toen al onze voorkeur voor een volledig verdiepte parkeergarage, met zoveel mogelijk parkeerplaatsen. Het is fijn dat de wethouder onze ideeën overneemt”, aldus Buskoop.

Gemeentebelangen heeft een toekomstvisie op parkeren in de binnenstad. Die visie houdt in dat er aan de randen van de stad parkeergarages komen voor bezoekers en bewoners van de binnenstad hun auto in de buurt kunnen parkeren. Betaalbare tarieven, zodat iedere Purmerender naar de binnenstad kan. In de binnenstad zelf maken we zoveel mogelijk ruimte voor groen en recreatie en parkeren doen we aan de randen van de stad. Lees meer over onze standpunten over verkeer.

Parkeergarage Stadhuis en ook aan de randen van de stad

Daarnaast vraagt Gemeentebelangen aandacht voor parkeergarages aan de randen van de stad. Een parkeergarage onder het Stadhuis lost de grote parkeerproblemen niet op en verzoekt het college te kijken naar extra locaties aan de randen van de stad.

Naast de parkeergarage Stadhuis, wil Gemeentebelangen ook dat de Purmerendse binnenstad met de fiets, met het openbaar vervoer en wandelend te bereiken is. Daarom moet er een Purmerendse stadsbus komen en moeten fietspaden zoveel mogelijk geasfalteerd worden.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Bewoners van tijdelijke woningen niet meegenomen in participatietraject, GBP komt met voorstel
    Op 12 januari besprak de commissie Ruimte het plan om een tankstation en een autoherstelgarage aan de Verzetslaan te realiseren. Gemeentebelangen kan in principe instemmen met dit plan, maar stelde tijdens de vergadering bij monde van commissielid Hoekstra nog wel enige vragen aan de portefeuillehouder. Hoekstra vroeg zich onder meer…
    Lees meer
  • GBP wenst alle inwoners een gelukkig 2023!
    Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooi 2023 toe. Het eerste jaar van de ‘nieuwe’ fractie zit erop. In dit jaar heeft de fractie zich hard ingezet om onze standpunten te verkondigen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten. Denk aan de actie voor de…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.