Akkoord parkeergarage Stadhuis

Akkoord parkeergarage Stadhuis

Gemeentebelangen Purmerend is blij met een nieuwe, ondergrondse parkeergarage voor het Stadhuis. De plannen zien er goed uit, maar Gemeentebelangen verzoekt de wethouder wel goed onderzoek te doen naar de naastliggende huizen.

Dat stelde GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vanavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Eerder was het college nog van plan een half verdiepte parkeergarage voor het Stadhuis te plaatsen. “We gaven toen al onze voorkeur voor een volledig verdiepte parkeergarage, met zoveel mogelijk parkeerplaatsen. Het is fijn dat de wethouder onze ideeën overneemt”, aldus Buskoop.

Gemeentebelangen heeft een toekomstvisie op parkeren in de binnenstad. Die visie houdt in dat er aan de randen van de stad parkeergarages komen voor bezoekers en bewoners van de binnenstad hun auto in de buurt kunnen parkeren. Betaalbare tarieven, zodat iedere Purmerender naar de binnenstad kan. In de binnenstad zelf maken we zoveel mogelijk ruimte voor groen en recreatie en parkeren doen we aan de randen van de stad. Lees meer over onze standpunten over verkeer.

Parkeergarage Stadhuis en ook aan de randen van de stad

Daarnaast vraagt Gemeentebelangen aandacht voor parkeergarages aan de randen van de stad. Een parkeergarage onder het Stadhuis lost de grote parkeerproblemen niet op en verzoekt het college te kijken naar extra locaties aan de randen van de stad.

Naast de parkeergarage Stadhuis, wil Gemeentebelangen ook dat de Purmerendse binnenstad met de fiets, met het openbaar vervoer en wandelend te bereiken is. Daarom moet er een Purmerendse stadsbus komen en moeten fietspaden zoveel mogelijk geasfalteerd worden.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen!


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer