Gemeentebelangen schrapt bestuurs- en fractievergaderingen vanwege het coronavirus

Gemeentebelangen schrapt bestuurs- en fractievergaderingen vanwege het coronavirus

Gemeentebelangen schrapt bestuurs- en fractievergaderingen vanwege het coronavirus tot en met maandag 6 april. Hiertoe is besloten in navolging van alle landelijke maatregelen.

De vergaderingen van de fractie van Gemeentebelangen gaan niet door. Deze stonden gepland voor de dinsdagavonden van 17 maart, 24 maart en 31 maart. Ook de bestuursvergadering van 6 april vervalt en wordt op een ander moment gepland. De fractie en het bestuur overleggen digitaal over de meest dringende zaken.

Gemeentebelangen blijft ondanks het niet doorgaan van vergaderingen voor inwoners digitaal goed bereikbaar. U kunt onze fractie bereiken via b.buskoop@gbpurmerend.nl. Voor bestuurszaken kunt u e-mailen naar m.vandenbrun@gbpurmerend.nl. Ook de sociale mediakanalen van Gemeentebelangen, zoals Facebook en Twitter, worden nog steeds in de gaten gehouden. De chatfunctie is daarom ook te gebruiken.

‘Schrap vanwege virus niet-essentiële debatten’

Gemeentebelangen wil ook, in navolging van het besluit van de Tweede Kamer, dat alle niet-essentiële vergaderingen en debatten van de gemeenteraad worden geschrapt. De gemeenteraad heeft een voorbeeldfunctie voor de stad en hoort nu het goede voorbeeld te geven door niet bij elkaar te komen als dit niet strikt noodzakelijk is.

De vergadering van aanstaande donderdag zou, als het werk stil komt te liggen, niet doorgaan. Tijdens de vergadering zou onder meer de mogelijke jongerenraad besproken worden. Voor de gemeenteraadsvergadering van 26 maart geldt hetzelfde: ook die zou afgelast moeten worden. Hoe minder mensen nu bijeenkomen, hoe makkelijker het bestrijden van het virus is.

We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en hoe te handelen op www.purmerend.nl/coronavirus of op de website van het RIVM. Volg daarbij in ieder geval de adviezen op zoals landelijk gelden: vermijd sociale contacten en neem persoonlijke beschermingsmaatregelen. Hamster niet, zodat iedereen altijd voldoende producten kan halen in de supermarkt.

Meer patiënten corona in Purmerend

Ook in Purmerend worden steeds meer gevallen bekend waar mensen besmet zijn geraakt met het virus. Zo berichtte RTV Purmerend dat een bewoner van de Mercuriusweg besmet is geraakt. Voor alle informatie over het aantal besmettingen, bekijk de kaart van de NOS, die het aantal gevallen in Nederland en wereldwijd dagelijks bijhoudt.

Het kabinet heeft tevens besloten alle scholen en horecagelegenheden te sluiten. Dit geldt voor alle basisscholen en middelbare scholen en alle sportclubs, cafés en restaurants. We hopen dat de ondernemers de komende drie weken goed doorkomen. De landelijke overheid is aan zet om de ondernemers zo goed mogelijk te compenseren.


Lees meer recente berichten:

  • Blog Jordi: ‘Blaas het referendum nieuw leven in!’
    Elke maand verschijnt er een blog van een van onze actieve leden, over een actueel onderwerp. Deze maand schrijft Jordi Albers een blog. Het gaat over het besluit van de provincie Limburg om een correctief, bindend referendum in te voeren en over de vraag hoe en waarom we in Purmerend het referendum ook nieuw leven in zouden moeten blazen.
  • GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’
    Maak zoveel als mogelijke informatie over de plannen voor het Beusebos openbaar. Daar roept GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop toe op. Voor Gemeentebelangen is openbaarheid het uitgangspunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *