GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

Maak zoveel als mogelijke informatie over de plannen voor het Beusebos openbaar. Daar roept GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop toe op. Voor Gemeentebelangen is openbaarheid het uitgangspunt.

Al jaren zijn de overeenkomsten met Van der Valk over een hotel in het Beusebos geheim. Volgens het college bevatten deze overeenkomsten gevoelige informatie en is het daarom niet mogelijk deze openbaar te maken.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vindt dit absurd: “Het uitgangspunt moet zijn: openbaarheid en transparantie. Als niet het hele stuk openbaar gemaakt kan worden, doordat er bedragen en namen in staan, dan kunnen alleen die gedeelten geheim blijven. De rest van de informatie over het Beusebos kan dan openbaar worden.”

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde op 23 april het verzoek van het college om het ingediende Wob-verzoek af te wijzen. Daarmee zou de informatie geheim blijven. GBP verzocht om een schriftelijke uitleg aan de gemeenteraad waarom dit niet mogelijk is. Wethouder Hegger wilde echter geen uitleg op papier zetten voor de raad.

Geen uitleg over informatie Beusebos

Gemeentebelangen kan daardoor geen afweging maken of de argumenten van het college valide zijn. Daarom wil Buskoop het Wob-verzoek niet direct afwijzen: “Het college wil de raad niet met redenen omkleed toelichten welke gedeelten cruciale geheime informatie zijn. Dan kunnen wij de argumenten ook niet afwegen. Het Wob-verzoek wijzen we dan ook niet af.”

Gemeentebelangen blijft zich inzetten om de informatie zo snel mogelijk openbaar te maken, en blijft ook tegen bebouwing in het Beusebos.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer