GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

       
   

GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

Maak zoveel als mogelijke informatie over de plannen voor het Beusebos openbaar. Daar roept GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop toe op. Voor Gemeentebelangen is openbaarheid het uitgangspunt.

Al jaren zijn de overeenkomsten met Van der Valk over een hotel in het Beusebos geheim. Volgens het college bevatten deze overeenkomsten gevoelige informatie en is het daarom niet mogelijk deze openbaar te maken.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vindt dit absurd: “Het uitgangspunt moet zijn: openbaarheid en transparantie. Als niet het hele stuk openbaar gemaakt kan worden, doordat er bedragen en namen in staan, dan kunnen alleen die gedeelten geheim blijven. De rest van de informatie over het Beusebos kan dan openbaar worden.”

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde op 23 april het verzoek van het college om het ingediende Wob-verzoek af te wijzen. Daarmee zou de informatie geheim blijven. GBP verzocht om een schriftelijke uitleg aan de gemeenteraad waarom dit niet mogelijk is. Wethouder Hegger wilde echter geen uitleg op papier zetten voor de raad.

Geen uitleg over informatie Beusebos

Gemeentebelangen kan daardoor geen afweging maken of de argumenten van het college valide zijn. Daarom wil Buskoop het Wob-verzoek niet direct afwijzen: “Het college wil de raad niet met redenen omkleed toelichten welke gedeelten cruciale geheime informatie zijn. Dan kunnen wij de argumenten ook niet afwegen. Het Wob-verzoek wijzen we dan ook niet af.”

Gemeentebelangen blijft zich inzetten om de informatie zo snel mogelijk openbaar te maken, en blijft ook tegen bebouwing in het Beusebos.


Lees meer recente berichten:

  • Raad wil een nieuwe biomassacentrale bouwen
    De gemeenteraad wil een nieuwe biomassacentrale bouwen. Dat bleek tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag. Alleen Gemeentebelangen en Hart van Purmerend zijn tegen een tweede biomassacentrale op dit moment. Gemeentebelangen diende voor de raadsvergadering een motie in die ertoe opriep om de plannen voor een tweede biomassacentrale te staken. Daarnaast moest…
    Lees meer
  • GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan
    Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen. Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *