GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

       
   

GBP: ‘Maak informatie Beusebos openbaar’

Maak zoveel als mogelijke informatie over de plannen voor het Beusebos openbaar. Daar roept GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop toe op. Voor Gemeentebelangen is openbaarheid het uitgangspunt.

Al jaren zijn de overeenkomsten met Van der Valk over een hotel in het Beusebos geheim. Volgens het college bevatten deze overeenkomsten gevoelige informatie en is het daarom niet mogelijk deze openbaar te maken.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vindt dit absurd: “Het uitgangspunt moet zijn: openbaarheid en transparantie. Als niet het hele stuk openbaar gemaakt kan worden, doordat er bedragen en namen in staan, dan kunnen alleen die gedeelten geheim blijven. De rest van de informatie over het Beusebos kan dan openbaar worden.”

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde op 23 april het verzoek van het college om het ingediende Wob-verzoek af te wijzen. Daarmee zou de informatie geheim blijven. GBP verzocht om een schriftelijke uitleg aan de gemeenteraad waarom dit niet mogelijk is. Wethouder Hegger wilde echter geen uitleg op papier zetten voor de raad.

Geen uitleg over informatie Beusebos

Gemeentebelangen kan daardoor geen afweging maken of de argumenten van het college valide zijn. Daarom wil Buskoop het Wob-verzoek niet direct afwijzen: “Het college wil de raad niet met redenen omkleed toelichten welke gedeelten cruciale geheime informatie zijn. Dan kunnen wij de argumenten ook niet afwegen. Het Wob-verzoek wijzen we dan ook niet af.”

Gemeentebelangen blijft zich inzetten om de informatie zo snel mogelijk openbaar te maken, en blijft ook tegen bebouwing in het Beusebos.


Lees meer recente berichten:

  • Blog Michel: ‘Het gemak van nee’
    Elke maand verschijnt er een blog van een van onze actieve leden, over een actueel onderwerp. Deze maand schrijft Michel van den Brun een blog. Het gaat over tegenwerking om bestaande procedures in de gemeente voor inwoners makkelijker te maken. Over het gemak van nee zeggen. Door: Michel van den…
    Lees meer
  • ‘Politiek wil windmolens rondom Purmerend’
    Een schrikbeeld voor veel inwoners: aan alle kanten van Purmerend windmolens en grote zonneweides op grond rondom onze stad. Toch kan het realiteit worden, als naar verschillende politieke partijen van Purmerend en Beemster wordt geluisterd. Het gemeentebestuur van de Beemster sluit windturbines rond Purmerend niet uit, en ook de Purmerendse…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *