Nieuw locatieonderzoek voor De Woonplek

Nieuw locatieonderzoek voor De Woonplek

Er komt een nieuw locatieonderzoek naar een geschikte locatie voor De Woonplek. Daartoe heeft de gemeenteraad op 28 mei 2020 besloten. Gemeentebelangen is blij dat er een nieuw proces komt. Wel is het zaak dat de raad en toekomstige omwonenden goed worden betrokken.

De Woonplek is al maanden een veelbesproken onderwerp in Purmerend. Er zou een voorziening voor mensen met een complexe zorgvraag komen op het Oudelandsdijkje, vlakbij het politiekantoor. Het college heeft dit plan niet op een goede manier gepresenteerd en omwonenden vonden het plan niks. Dankzij de acties van bewoners en onder meer steun van Gemeentebelangen, is de locatie nu uit het voorstel gehaald voor opvang voor deze doelgroep.

Gemeentebelangen is blij dat de wethouder nu een stap terug doet en met de raad en zorgpartijen gaat kijken naar een geschikte locatie. Een goed locatieonderzoek voor De Woonplek is daarbij van belang. Er moet hiervoor een duidelijk tijdspad komen waarin komt te staan in welke fase wie op welke manier wordt betrokken.

Zorg voor onze inwoners

Dat deze groep mensen opvang nodig heeft, staat buiten kijf. Als gemeente hebben we een zorgplicht voor iedere inwoner. Het college overlegt met zorgpartijen voor de juiste manier van opvang. De raad denkt vervolgens mee over waar dit het beste gerealiseerd kan worden.

Gemeentebelangen wilde wel dat de wethouder met een procesvoorstel komt en dat de raad de mogelijkheid heeft deze te bespreken. Het ging in dit dossier helaas vaak mis omtrent het betrekken van inwoners, dus het is zaak nu een goed plan te hebben. De verwachting is dat dit plan er rond de zomer moet liggen.

Locatieonderzoek Woonplek: geen Oudelandsdijkje

Minder tevreden zijn we over de uitspraken van de wethouder dat de oude locatie nog niet uit beeld is. Dit omdat de wethouder aangeeft aan dat de criteria nog moeten worden vastgesteld en daarom geen enkele locatie valt uit te sluiten. Na alle commotie over de locatie is voor Gemeentebelangen echter helder dat Oudelandsdijkje geen geschikte locatie is. Daar zullen we dan ook op inzetten.

Lees hier de veelgestelde vragen over De Woonplek.


Lees meer recente berichten:

  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer
  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer