Julianastraat wordt toch gerenoveerd

Julianastraat wordt toch gerenoveerd

De Julianastraat wordt toch gerenoveerd. Dat blijkt uit een voorstel van het college. Gemeentebelangen is blij dat de renovatie nu toch gebeurd. Eerder werd de renovatie nog uitgesteld.

Er zijn al jaren gesprekken over de renovatie tussen gemeente en bewoners van de Julianastraat. Het is tot nu toe nog niet tot een uitvoeringsplan gekomen. Dit komt door wat een college noemt een gebrek aan financiële middelen. Uiteraard is dit een politieke keuze en koos het college eerder om geld aan andere dingen uit te geven.

Nu heeft het college besloten de renovatie van de Julianastraat wel uit te voeren. Daar is Gemeentebelangen zeer bij mee. Dat we voorstander zijn van de renovatie en herinrichting gaven we al in eerdere vergaderingen aan. Zo zorgen we ervoor dat de straat veiliger en toegankelijker wordt. De gemeente plaatst ook direct ondergrondse containers, Gemeentebelangen is daar ook blij mee.

We hopen dat het college vaker en sneller met inbreng van inwoners buurten renoveert. Want, de Julianastraat is niet de enige straat waar renovatie nodig is. In verschillende wijken, zoals Overwhere-Zuid en de Purmer-Noord, is er bij bewoners behoefte aan renovatie en werken aan verkeersveiligheid. Wat Gemeentebelangen betreft handelt de gemeente proactief in deze gevallen en gaat uit eigen beweging met bewoners in gesprek.

Meer weten over onze standpunten? Kijk hier! Of lees meer over de beweging Gemeentebelangen.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over markt Weidevenne
    Onlangs is bekend geworden dat de donderdagmarkt op het Van Damplein in de Weidevenne de komende tijd niet zal plaatsvinden. Commissielid Hoekstra van Gemeentebelangen ging in gesprek met diverse winkeleigenaren en marktkooplieden. Naar aanleiding hiervan stelt zij vragen aan het gemeentebestuur. Gemeentebelangen hecht aan besluitvorming waarbij inwoners, bedrijven en organisaties…
    Lees meer
  • Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening
    Op woensdag 7 september zal de commissie Maatschappelijk/Algemeen de bespreeknotitie van GBP over de referendumverordening bespreken. De bespreeknotitie schetst de verschillende problemen die de huidige verordening rijk is. Deze problemen, waaronder de zeer hoge opkomstdrempel van 40%, maken het organiseren en tevens laten slagen van een referendum onmogelijk. Ook bestaat…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.