Julianastraat wordt toch gerenoveerd

Julianastraat wordt toch gerenoveerd

De Julianastraat wordt toch gerenoveerd. Dat blijkt uit een voorstel van het college. Gemeentebelangen is blij dat de renovatie nu toch gebeurd. Eerder werd de renovatie nog uitgesteld.

Er zijn al jaren gesprekken over de renovatie tussen gemeente en bewoners van de Julianastraat. Het is tot nu toe nog niet tot een uitvoeringsplan gekomen. Dit komt door wat een college noemt een gebrek aan financiële middelen. Uiteraard is dit een politieke keuze en koos het college eerder om geld aan andere dingen uit te geven.

Nu heeft het college besloten de renovatie van de Julianastraat wel uit te voeren. Daar is Gemeentebelangen zeer bij mee. Dat we voorstander zijn van de renovatie en herinrichting gaven we al in eerdere vergaderingen aan. Zo zorgen we ervoor dat de straat veiliger en toegankelijker wordt. De gemeente plaatst ook direct ondergrondse containers, Gemeentebelangen is daar ook blij mee.

We hopen dat het college vaker en sneller met inbreng van inwoners buurten renoveert. Want, de Julianastraat is niet de enige straat waar renovatie nodig is. In verschillende wijken, zoals Overwhere-Zuid en de Purmer-Noord, is er bij bewoners behoefte aan renovatie en werken aan verkeersveiligheid. Wat Gemeentebelangen betreft handelt de gemeente proactief in deze gevallen en gaat uit eigen beweging met bewoners in gesprek.

Meer weten over onze standpunten? Kijk hier! Of lees meer over de beweging Gemeentebelangen.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer
  • Gemeente onderzoekt haalbaarheid bushalte de Keyser
    GBP vindt het belangrijk dat alle wijken en dorpen in de gemeente Purmerend goed bereikbaar zijn. Op dit moment zijn sommige plekken echter minder goed bereikbaar dan gewenst, de Beemster in het bijzonder. Veel inwoners van de gemeente Beemster geven dan ook aan dat er behoefte is aan meer buslijnen…
    Lees meer