Julianastraat wordt toch gerenoveerd

       
   

Julianastraat wordt toch gerenoveerd

De Julianastraat wordt toch gerenoveerd. Dat blijkt uit een voorstel van het college. Gemeentebelangen is blij dat de renovatie nu toch gebeurd. Eerder werd de renovatie nog uitgesteld.

Er zijn al jaren gesprekken over de renovatie tussen gemeente en bewoners van de Julianastraat. Het is tot nu toe nog niet tot een uitvoeringsplan gekomen. Dit komt door wat een college noemt een gebrek aan financiële middelen. Uiteraard is dit een politieke keuze en koos het college eerder om geld aan andere dingen uit te geven.

Nu heeft het college besloten de renovatie van de Julianastraat wel uit te voeren. Daar is Gemeentebelangen zeer bij mee. Dat we voorstander zijn van de renovatie en herinrichting gaven we al in eerdere vergaderingen aan. Zo zorgen we ervoor dat de straat veiliger en toegankelijker wordt. De gemeente plaatst ook direct ondergrondse containers, Gemeentebelangen is daar ook blij mee.

We hopen dat het college vaker en sneller met inbreng van inwoners buurten renoveert. Want, de Julianastraat is niet de enige straat waar renovatie nodig is. In verschillende wijken, zoals Overwhere-Zuid en de Purmer-Noord, is er bij bewoners behoefte aan renovatie en werken aan verkeersveiligheid. Wat Gemeentebelangen betreft handelt de gemeente proactief in deze gevallen en gaat uit eigen beweging met bewoners in gesprek.

Meer weten over onze standpunten? Kijk hier! Of lees meer over de beweging Gemeentebelangen.


Lees meer recente berichten:

  • Bram Buskoop (GBP): ‘Naastenliefde in de praktijk brengen’
    GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vraagt bij de algemene beschouwingen aandacht voor het in de praktijk brengen van naastenliefde in de samenleving. Buskoop roept op om meer aandacht te hebben voor de dingen die in het leven écht belangrijk zijn.
  • Motie van wantrouwen tegen Van Meekeren (D66)
    De gemeenteraad heeft een motie van wantrouwen tegen wethouder Van Meekeren (D66) besproken. De voltallig oppositie diende deze motie in vanwege de informatievoorziening naar de raad op gebied van aardgasvrij. Voor GBP was het schrijnend dat de wethouder geen duidelijk antwoord gaf op vragen.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.