GBP zoekt kandidaten voor gemeenteraad

GBP zoekt kandidaten voor gemeenteraad

Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraad. Naar Purmerenders die graag bezig zijn met het verbeteren van de stad en namens GBP in de gemeenteraad van Purmerend willen plaatsnemen. Lees hier meer over wat dit betekent.

GBP is een lokale politieke partij die zich inzet voor democratische vernieuwing. Een gemeente waar inwoners niet alleen bij verkiezingen kunnen stemmen, maar ook ná de verkiezingen echte invloed hebben op besluiten binnen hún gemeente. Daarom doet Gemeentebelangen mee aan de verkiezingen en daarom zoekt GBP mensen die hierover willen meedenken.

Wat doet een kandidaat voor de gemeenteraad?

Een kandidaat voor de gemeenteraad is iemand die ideeën heeft over hoe Purmerend verbeterd kan worden. Mensen die naar de stad kijken en denken ‘hier weet ik iets beters voor dan hoe we het nu geregeld hebben’. Allerlei politieke procedures, laat dat niemand afschrikken. Uiteindelijk gaat het erom of je de ideeën die je hebt werkelijkheid wil laten worden in de gemeenteraad. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in november 2021 (herindelingsverkiezingen wegens de fusie met de Beemster) en daarvoor zoeken we kandidaat-raadsleden.

Kandidaten voor Gemeentebelangen vinden dat het democratische proces in onze gemeente vernieuwd moet worden en inspraak van onderop veel beter mogelijk moet worden dan nu het geval is. Ook moeten er fors meer betaalbare woningen komen en de energierekening van mensen met de laagste inkomens moet omlaag – daar strijden onze kandidaten voor. Naast kandidaten die in de gemeenteraad willen komen, zoeken we ook kandidaten die een plekje op de lijst willen helpen en kunnen helpen met de campagne.

Herkent u zich in onze standpunten en in dit profiel? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar info@gbpurmerend.nl! We nemen dan graag contact met u op om kennis te maken en te kijken wat er mogelijk is.

GBP zoekt ook bestuursleden

Lijkt het politieke wereldje u niet zoveel, maar zou u wel aan de achterkant willen helpen? Bijvoorbeeld met het opstellen van agenda’s en notulen, het bijhouden van de website of het maken van foto’s en video’s. Bij Gemeentebelangen is altijd ruimte voor (creatieve) vrijwilligers die ideeën hebben over onze organisatie. Samen maken we van Gemeentebelangen een prachtige beweging. Laat het ons weten via info@gbpurmerend.nl.


Lees meer recente berichten:

  • ‘Hotel vlakbij binnenstad, niet in Beusebos’
    Gemeentebelangen Purmerend ziet graag de komst van een hotel naar Purmerend. Maar, daar hoeven we geen bos voor te kappen. In plaats van de Beusebos kiezen we voor een hotel in het nieuw te ontwikkelen Waterlandkwartier. Dat wordt een bruisende nieuwe wijk naast de binnenstad waar een hotel prachtig past. Lees hier het betoog van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop.
  • Regelingen voor minimuminkomens in Purmerend
    De gemeente Purmerend heeft een veeltal aan regelingen waar mensen met een laag inkomen gebruik van kunnen maken. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat iedereen mee kan doen met de activiteiten en mogelijkheden die onze stad rijk is. Hier vindt u een kort overzicht van deze regelingen.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *