GBP zoekt kandidaten voor gemeenteraad

GBP zoekt kandidaten voor gemeenteraad

Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraad. Naar Purmerenders die graag bezig zijn met het verbeteren van de stad en namens GBP in de gemeenteraad van Purmerend willen plaatsnemen. Lees hier meer over wat dit betekent.

GBP is een lokale politieke partij die zich inzet voor democratische vernieuwing. Een gemeente waar inwoners niet alleen bij verkiezingen kunnen stemmen, maar ook ná de verkiezingen echte invloed hebben op besluiten binnen hún gemeente. Daarom doet Gemeentebelangen mee aan de verkiezingen en daarom zoekt GBP mensen die hierover willen meedenken.

Wat doet een kandidaat voor de gemeenteraad?

Een kandidaat voor de gemeenteraad is iemand die ideeën heeft over hoe Purmerend verbeterd kan worden. Mensen die naar de stad kijken en denken ‘hier weet ik iets beters voor dan hoe we het nu geregeld hebben’. Allerlei politieke procedures, laat dat niemand afschrikken. Uiteindelijk gaat het erom of je de ideeën die je hebt werkelijkheid wil laten worden in de gemeenteraad. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in november 2021 (herindelingsverkiezingen wegens de fusie met de Beemster) en daarvoor zoeken we kandidaat-raadsleden.

Kandidaten voor Gemeentebelangen vinden dat het democratische proces in onze gemeente vernieuwd moet worden en inspraak van onderop veel beter mogelijk moet worden dan nu het geval is. Ook moeten er fors meer betaalbare woningen komen en de energierekening van mensen met de laagste inkomens moet omlaag – daar strijden onze kandidaten voor. Naast kandidaten die in de gemeenteraad willen komen, zoeken we ook kandidaten die een plekje op de lijst willen helpen en kunnen helpen met de campagne.

Herkent u zich in onze standpunten en in dit profiel? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar info@gbpurmerend.nl! We nemen dan graag contact met u op om kennis te maken en te kijken wat er mogelijk is.

GBP zoekt ook bestuursleden

Lijkt het politieke wereldje u niet zoveel, maar zou u wel aan de achterkant willen helpen? Bijvoorbeeld met het opstellen van agenda’s en notulen, het bijhouden van de website of het maken van foto’s en video’s. Bij Gemeentebelangen is altijd ruimte voor (creatieve) vrijwilligers die ideeën hebben over onze organisatie. Samen maken we van Gemeentebelangen een prachtige beweging. Laat het ons weten via info@gbpurmerend.nl.


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.