1.500 woningen in Purmer Zuid Zuid

1.500 woningen in Purmer Zuid Zuid

Er komen circa 1.500 nieuwe woningen in een nieuwe wijk in Purmerend. Voorlopig genoemd Purmer Zuid Zuid. De eerste contouren van dit plan zijn vorige week goedgekeurd door de gemeenteraad.

Purmerend kampt met een groot woningtekort en heeft een van de langste wachtlijsten in het land. Er moet dan ook veel gebouwd worden om aan de vraag enigszins te kunnen gaan voldoen. 1.500 woningen bij Purmer Zuid Zuid is daar een belangrijke stap in. Waarbij voor Gemeentebelangen Purmerend (GBP) betaalbare sociale huur- en koopwoningen voorop staan.

Bebouwingen aan randen stad

Wat er niet moet gebeuren is onze huidige stad op elk groen plekje volbouwen. Door te bouwen in en rondom de bestaande bebouwing verdwijnt groen, leefplezier en ruimte en dat leidt tot veel problemen. GBP is dan altijd groot voorstander geweest van het uitbreiden van Purmerend aan de randen en over de randen van de stad.

Met het plan Purmer Zuid Zuid worden er veel woningen aan de buitenkant van de stad toegevoegd. Dat dit veel beter is voor de stad, blijkt ook wel uit het feit dat niemand tot nu toe naar de gemeenteraad of wethouder is gestapt met argumenten om daar niet te bouwen.

Vervolg Purmer Zuid Zuid

De komende maanden zullen de plannen verder worden uitgewerkt en concretere voorstellen naar de gemeenteraad komen. Gemeentebelangen is hier verheugd over, maar heeft ook wel zorgen op gebied van betaalbaarheid, groen, openbaar vervoer en meer.

Zo zou niet slechts 30% sociale huur en 30% betaalbare middeldure huur en koop moeten zijn, maar minstens 40% om 40%. Daarnaast moet erop worden gelet dat het ‘groene karakter’ wat de wijk moet krijgen, niet alleen in de rijke delen zal zijn met de dure koopwoningen. GBP blijft de ontwikkelingen kritisch en constructief volgen.

Zelf een idee voor Purmerend? Laat het weten in onze ideeënbus!


Lees meer recente berichten:

  • GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting
    Gemeentebelangen is blij met de investeringen die de wethouder wil doen in de onderwijshuisvesting in Purmerend. De gemeente investeert 80 miljoen euro in nieuwe gebouwen en verbouwingen van de Purmerendse basis- en middelbare scholen.
  • Fors kritiek op plannen van wethouder Kroese (PvdA)
    Omwonenden van zeven buurten in Purmerend hebben forse kritiek op wethouder Kroese (PvdA). Er zijn plannen om op deze plekken bij elkaar 207 woningen te realiseren. Maar bewoners komen nu in verzet.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *