GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting

GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting

Gemeentebelangen is blij met de investeringen die de wethouder wil doen in de onderwijshuisvesting in Purmerend. De gemeente investeert 80 miljoen euro in nieuwe gebouwen en verbouwingen van de Purmerendse basis- en middelbare scholen.

Totaal achttien verschillende projecten moeten ervoor zorgen dat de huisvesting van scholen in Purmerend weer in lijn is met deze tijd. De gemeente investeert in het basisonderwijs in nieuwbouw voor scholen, in verbouwingen en in het samenvoegen van scholen. Maar ook in voortgezet onderwijs wijzigt er veel.

Eén campus voor vmbo, havo en vwo

De Purmerendse ScholenGroep (PSG) gaat op twee locaties vmbo, havo en vwo samenvoegen. Het Antoni Gaudi zal op eenzelfde locatie gehuisvest worden als het Da Vinci College en het Jan van Egmond en het Nelson Mandela komen ook samen. Dankzij deze investeringen in onderwijshuisvesting wordt het mogelijk om makkelijker (voor sommige vakken) over te stappen naar een hoger of lager niveau. En dus kunnen leerlingen lessen volgen die passen bij hun niveau.

Deze ontwikkeling is ook landelijk steeds vaker zichtbaar. Kinderen hebben op verschillende niveaus kwaliteiten en het is dan ook goed als ze vakken op verschillende niveaus kunnen volgen. Ook de zogeheten ’10-14 scholen’ zijn een mooi voorbeeld van hoe leerlingen meer kansen en tijd krijgen voor hun ontwikkeling.

Kostenplaatje investeringen onderwijshuisvesting

De kosten voor alle verbouwingen en nieuwbouw zijn fors: zo’n 80 miljoen. GBP-raadslid Rijn Buskoop wijst daarentegen op het belang van deze investeringen in onderwijshuisvesting: “Naast goede leerkrachten voor de klas en moderne leermiddelen in de klas, is een passende en kwalitatief goede huisvesting voor een school van groot belang.” Dat is de 80 miljoen euro meer dan waard, vindt hij. Bovendien zijn de investeringen voor het hele Purmerendse onderwijs en voor de lange termijn.

Buskoop: “Ja, de plannen voor huisvesting zijn ambities en daar hangt een prijskaartje aan, maar met straks goede en moderne huisvesting voor het onderwijs is de nieuwe gemeente Purmerend klaar voor de toekomst.” Gemeentebelangen blijft de ontwikkelingen op de voet volgen. Zelf een idee voor Purmerend? Laat het ons weten via de GBP ideeënbus!

Meer weten over Gemeentebelangen? Bekijk de pagina Over GBP of word lid!


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer