Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Een meerderheid van de Purmerendse raad is voor een hotel in het Beusebos. Gemeentebelangen stemde tegen en wilde alternatieve locaties voor een hotel onderzoeken, zoals het Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Op deze manier slopen we geen bos. Uiteindelijk stemden Gemeentebelangen, GroenLinks en D66 in geheel tegen het voorstel.

Bij Leefbaar Purmerend, in het verkiezingsprogramma mordicus tegen, stemde een deel van de raadsleden nu toch voor een hotel in het Beusebos. PvdA, VVD, CDA, AOV en Stadspartij stemden voor. Gemeentebelangen is teleurgesteld dat het college nooit serieus heeft onderzocht of er alternatieve locaties mogelijk zijn.

De discussie over het hotel loopt al sinds 2017, die nu eindigt nu de raad voor het hotel in het Beusebos heeft gestemd. Er loopt nog wel een juridische procedure.

Alternatieve locaties

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “De enige reden waarom Van der Valk in het Beusebos zijn hotel wil neerzetten, is omdat de hotelketen een obsessie heeft met zichtbaar zijn vanaf snelwegen. Vanwege die obsessie gaan we nu een stuk bos slopen. Dit terwijl er locaties zijn die veel beter geschikt zijn voor een hotel, in de stad en dichtbij voorzieningen”.

Een meerderheid van de raad is voor een hotel in het Beusebos, vanwege factoren als werkgelegenheid en toerisme. “Al de factoren die deze partijen belangrijk vinden, en Gemeentebelangen ook vindt”, vervolgd Buskoop, “zijn ook van toepassing op alternatieve locaties. Dezelfde werkgelegenheid en zelfs betere economische ontwikkelingen omdat alternatieve locaties veel dichterbij horeca en andere voorzieningen liggen. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat mensen die in het hotel overnachten, onze binnenstad zullen bezoeken”.

Meer weten over de visie en standpunten van Gemeentebelangen? Kijk dan verder op onze website.


Lees meer recente berichten:

  • Gemeentebelangen presenteert radicaal vernieuwend verkiezingsprogramma
    Gemeentebelangen Purmerend heeft zaterdag 16 oktober zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. De lokale beweging zet in op fors meer betaalbare woningen, het organiseren van referenda en het helpen van lagere en middeninkomens bij de energietransitie. Het hele verkiezingsprogramma is hier te vinden.
  • GBP wil weten: ‘Wat vindt u belangrijk?’
    Gemeentebelangen Purmerend (GBP) doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 24 november. Net als buiten verkiezingstijd is GBP actief in onze mooie gemeente. Er is een team met enthousiaste kandidaten die zich willen inzetten voor een mooier en beter Purmerend en Beemster en wil weten wat u belangrijk vindt voor de komende jaren.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

  1. Maria schreef:

    Helaas ben ik het niet met jullie eens Slecht plan in binnenstad. Ivm infrastructuur en er is ook al een van de valk in zuid- oost Beemster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *