Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Een meerderheid van de Purmerendse raad is voor een hotel in het Beusebos. Gemeentebelangen stemde tegen en wilde alternatieve locaties voor een hotel onderzoeken, zoals het Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Op deze manier slopen we geen bos. Uiteindelijk stemden Gemeentebelangen, GroenLinks en D66 in geheel tegen het voorstel.

Bij Leefbaar Purmerend, in het verkiezingsprogramma mordicus tegen, stemde een deel van de raadsleden nu toch voor een hotel in het Beusebos. PvdA, VVD, CDA, AOV en Stadspartij stemden voor. Gemeentebelangen is teleurgesteld dat het college nooit serieus heeft onderzocht of er alternatieve locaties mogelijk zijn.

De discussie over het hotel loopt al sinds 2017, die nu eindigt nu de raad voor het hotel in het Beusebos heeft gestemd. Er loopt nog wel een juridische procedure.

Alternatieve locaties

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “De enige reden waarom Van der Valk in het Beusebos zijn hotel wil neerzetten, is omdat de hotelketen een obsessie heeft met zichtbaar zijn vanaf snelwegen. Vanwege die obsessie gaan we nu een stuk bos slopen. Dit terwijl er locaties zijn die veel beter geschikt zijn voor een hotel, in de stad en dichtbij voorzieningen”.

Een meerderheid van de raad is voor een hotel in het Beusebos, vanwege factoren als werkgelegenheid en toerisme. “Al de factoren die deze partijen belangrijk vinden, en Gemeentebelangen ook vindt”, vervolgd Buskoop, “zijn ook van toepassing op alternatieve locaties. Dezelfde werkgelegenheid en zelfs betere economische ontwikkelingen omdat alternatieve locaties veel dichterbij horeca en andere voorzieningen liggen. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat mensen die in het hotel overnachten, onze binnenstad zullen bezoeken”.

Meer weten over de visie en standpunten van Gemeentebelangen? Kijk dan verder op onze website.


Lees meer recente berichten:

 • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
  Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
  Lees meer
 • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
  De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
  Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

 1. Maria schreef:

  Helaas ben ik het niet met jullie eens Slecht plan in binnenstad. Ivm infrastructuur en er is ook al een van de valk in zuid- oost Beemster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.