Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Meerderheid raad is voor een hotel in het Beusebos

Een meerderheid van de Purmerendse raad is voor een hotel in het Beusebos. Gemeentebelangen stemde tegen en wilde alternatieve locaties voor een hotel onderzoeken, zoals het Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Op deze manier slopen we geen bos. Uiteindelijk stemden Gemeentebelangen, GroenLinks en D66 in geheel tegen het voorstel.

Bij Leefbaar Purmerend, in het verkiezingsprogramma mordicus tegen, stemde een deel van de raadsleden nu toch voor een hotel in het Beusebos. PvdA, VVD, CDA, AOV en Stadspartij stemden voor. Gemeentebelangen is teleurgesteld dat het college nooit serieus heeft onderzocht of er alternatieve locaties mogelijk zijn.

De discussie over het hotel loopt al sinds 2017, die nu eindigt nu de raad voor het hotel in het Beusebos heeft gestemd. Er loopt nog wel een juridische procedure.

Alternatieve locaties

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “De enige reden waarom Van der Valk in het Beusebos zijn hotel wil neerzetten, is omdat de hotelketen een obsessie heeft met zichtbaar zijn vanaf snelwegen. Vanwege die obsessie gaan we nu een stuk bos slopen. Dit terwijl er locaties zijn die veel beter geschikt zijn voor een hotel, in de stad en dichtbij voorzieningen”.

Een meerderheid van de raad is voor een hotel in het Beusebos, vanwege factoren als werkgelegenheid en toerisme. “Al de factoren die deze partijen belangrijk vinden, en Gemeentebelangen ook vindt”, vervolgd Buskoop, “zijn ook van toepassing op alternatieve locaties. Dezelfde werkgelegenheid en zelfs betere economische ontwikkelingen omdat alternatieve locaties veel dichterbij horeca en andere voorzieningen liggen. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat mensen die in het hotel overnachten, onze binnenstad zullen bezoeken”.

Meer weten over de visie en standpunten van Gemeentebelangen? Kijk dan verder op onze website.


Lees meer recente berichten:

 • Bewoners van tijdelijke woningen niet meegenomen in participatietraject, GBP komt met voorstel
  Op 12 januari besprak de commissie Ruimte het plan om een tankstation en een autoherstelgarage aan de Verzetslaan te realiseren. Gemeentebelangen kan in principe instemmen met dit plan, maar stelde tijdens de vergadering bij monde van commissielid Hoekstra nog wel enige vragen aan de portefeuillehouder. Hoekstra vroeg zich onder meer…
  Lees meer
 • GBP wenst alle inwoners een gelukkig 2023!
  Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooi 2023 toe. Het eerste jaar van de ‘nieuwe’ fractie zit erop. In dit jaar heeft de fractie zich hard ingezet om onze standpunten te verkondigen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten. Denk aan de actie voor de…
  Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

 1. Maria schreef:

  Helaas ben ik het niet met jullie eens Slecht plan in binnenstad. Ivm infrastructuur en er is ook al een van de valk in zuid- oost Beemster.

Reacties zijn gesloten.