Verkiezingen Purmerend 2021

       
   

Welkom op onze verkiezingspagina!

Hier vindt u alle basisinformatie over de weg naar de verkiezingen voor Gemeentebelangen Purmerend.
De komende maanden wordt deze pagina steeds verder uitgebreid. Tot aan de verkiezingen in Purmerend van november 2021. Houd deze pagina dus in de gaten!

In november 2021 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente, bestaande uit de huidige gemeenten Purmerend en Beemster. Gemeentebelangen Purmerend heeft de intentie om aan deze verkiezingen mee te doen.

Vanwege de fusie tussen Beemster en Purmerend zijn de verkiezingen in november 2021. We zetten ons onder meer in voor:
1. Een vernieuwde democratie. Meer invloed van onderop door e-democracy, referenda en burgerfora. Democratie is meer dan eens in de vier jaar stemmen.

2. Fors meer betaalbare woningen. Decennia lang wordt de wooncrisis erger doordat marktwerking de basis is van onze volkshuisvesting. Daar moeten we van af.
3. Een samenleving met écht aandacht voor elkaar. We geven mensen de ruimte voor eigen initiatief, ondersteunen de samenleving en zorgen dat niemand buiten de boot valt.

Verkiezingsprogramma

Gemeentebelangen kiest niet voor een van bovenaf opgelegd verkiezingsprogramma, maar werkt aan een verkiezingsprogramma van onderop. Hierom werken we samen met DoeMee, een organisatie die democratie van onderop promoot. Zelf hebben we ook een ideeënbus waar inwoners altijd hun idee kunnen achterlaten. We kijken dan graag of we ermee aan de slag kunnen. Het verkiezingsprogramma zal in de komende maanden, op basis van alle input van inwoners, worden samengesteld. De Algemene Ledenvergadering moet deze goedkeuren. Ook meestemmen bij de ledenvergadering, word dan lid.

Ga naar de GBP Ideeënbus!

Kandidatenlijst

Naast het programma voor de verkiezingen Purmerend 2021 is het tweede dat moet worden vastgesteld, de kandidatenlijst. Gemeentebelangen is op zoek naar gedreven kandidaten die zich in willen zetten voor een vernieuwde democratie, fors meer betaalbare woningen en een lagere energierekening. Bent u het met ons eens? Neem dan ook contact met ons op en ga met ons het gesprek aan over de mogelijkheden.

Het laatste nieuws

‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’

De gemeente Purmerend controleert niet waar het hout dat wordt gebruikt bij de Stadsverwarming Purmerend (SVP) vandaan komt. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop. Onder meer[…]

Read more

Mooie Kerst en gelukkig 2021!

Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooie Kerst en een gelukkig 2021! Samen zetten we ons volgend jaar ook weer in voor meer betaalbare woningen en meer directe democratie. 2020[…]

Read more

Geen extra informatie over inspraak, raad tegen

De gemeenteraad heeft een voorstel om informatie te verstrekken over inspraak afgewezen. Gemeentebelangen diende deze motie samen met PvSP en D66. Door het plan zouden inwoners fysiek en digitaal beter op de hoogte worden gebracht van de inspraakmogelijkheden.

Read more
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.