Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Heeft u bij het tekenen van het huurcontract contractkosten betaald? Vraag ze terug! De rechter heeft onlangs besloten dat het niet toegestaan is om contractkosten te rekenen voor het tekenen van een huurcontract.

GBP-raadslid Rijn Buskoop maakte onlangs in eigen sfeer mee dat er 52 euro voor contactkosten in rekening werd gebracht. Het verhuren van woningen is een kerntaak van woningcorporaties. Het was dus verbazingwekkend dat deze kosten werden doorberekend. De Woonbond wees er eerder al op dat contractkosten niet berekend mogen worden en dus teruggevraagd kunnen worden.

Verbazing om kosten

Dit riep verbazing op, aangezien het verhuren van woningen een kerntaak is van een woningcorporatie. Even later bleek uit in een artikel van de Woonbond dat deze kosten niet berekend hadden mogen worden.

Buskoop schreef hierom de woningcorporatie (Intermaris) een brief met het verzoek de betaalde contactkosten terug te betalen. De corporatie deed dat ook en besloot in de toekomst deze kosten niet meer van huurders te vragen. Huurdersvereniging InterWhere verzocht haar leden op de hoogte te stellen van deze uitspraak.

Vraag de kosten terug!

Heeft u deze kosten aan uw verhuurder moeten betalen? Vraag ze dan terug! Voor het terugvragen van deze kosten is er een modelbrief van de Woonbond die u kunt gebruiken. Naast ‘contractkosten’ kunnen de gelden ook ‘sleutelgelden’ worden genoemd. Alleen als het gaat om kosten die in belang van de huurder zijn, zoals een naamplaatje, mag een verhuurder die werkelijke kosten doorberekenen aan de verhuurder. Dus: contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Hierbij attenderen we u dan ook op deze kosten. Mocht u deze kosten betaald hebben, vraag ze dan terug! Gebruik hiervoor het artikel en/of de modelbrief van de Woonbond. GBP gaat er tevens vanuit dat verhuurders deze kosten niet meer in rekening brengen in de toekomst. Stuur ook vooral dit nieuwsbericht door als u mensen weet die onlangs een woning zijn gaan huren.

Lees hier meer over de standpunten van GBP. Contractkosten betaald? Vraag ze terug!


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.