Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Heeft u bij het tekenen van het huurcontract contractkosten betaald? Vraag ze terug! De rechter heeft onlangs besloten dat het niet toegestaan is om contractkosten te rekenen voor het tekenen van een huurcontract.

GBP-raadslid Rijn Buskoop maakte onlangs in eigen sfeer mee dat er 52 euro voor contactkosten in rekening werd gebracht. Het verhuren van woningen is een kerntaak van woningcorporaties. Het was dus verbazingwekkend dat deze kosten werden doorberekend. De Woonbond wees er eerder al op dat contractkosten niet berekend mogen worden en dus teruggevraagd kunnen worden.

Verbazing om kosten

Dit riep verbazing op, aangezien het verhuren van woningen een kerntaak is van een woningcorporatie. Even later bleek uit in een artikel van de Woonbond dat deze kosten niet berekend hadden mogen worden.

Buskoop schreef hierom de woningcorporatie (Intermaris) een brief met het verzoek de betaalde contactkosten terug te betalen. De corporatie deed dat ook en besloot in de toekomst deze kosten niet meer van huurders te vragen. Huurdersvereniging InterWhere verzocht haar leden op de hoogte te stellen van deze uitspraak.

Vraag de kosten terug!

Heeft u deze kosten aan uw verhuurder moeten betalen? Vraag ze dan terug! Voor het terugvragen van deze kosten is er een modelbrief van de Woonbond die u kunt gebruiken. Naast ‘contractkosten’ kunnen de gelden ook ‘sleutelgelden’ worden genoemd. Alleen als het gaat om kosten die in belang van de huurder zijn, zoals een naamplaatje, mag een verhuurder die werkelijke kosten doorberekenen aan de verhuurder. Dus: contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Hierbij attenderen we u dan ook op deze kosten. Mocht u deze kosten betaald hebben, vraag ze dan terug! Gebruik hiervoor het artikel en/of de modelbrief van de Woonbond. GBP gaat er tevens vanuit dat verhuurders deze kosten niet meer in rekening brengen in de toekomst. Stuur ook vooral dit nieuwsbericht door als u mensen weet die onlangs een woning zijn gaan huren.

Lees hier meer over de standpunten van GBP. Contractkosten betaald? Vraag ze terug!


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer