Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Heeft u bij het tekenen van het huurcontract contractkosten betaald? Vraag ze terug! De rechter heeft onlangs besloten dat het niet toegestaan is om contractkosten te rekenen voor het tekenen van een huurcontract.

GBP-raadslid Rijn Buskoop maakte onlangs in eigen sfeer mee dat er 52 euro voor contactkosten in rekening werd gebracht. Het verhuren van woningen is een kerntaak van woningcorporaties. Het was dus verbazingwekkend dat deze kosten werden doorberekend. De Woonbond wees er eerder al op dat contractkosten niet berekend mogen worden en dus teruggevraagd kunnen worden.

Verbazing om kosten

Dit riep verbazing op, aangezien het verhuren van woningen een kerntaak is van een woningcorporatie. Even later bleek uit in een artikel van de Woonbond dat deze kosten niet berekend hadden mogen worden.

Buskoop schreef hierom de woningcorporatie (Intermaris) een brief met het verzoek de betaalde contactkosten terug te betalen. De corporatie deed dat ook en besloot in de toekomst deze kosten niet meer van huurders te vragen. Huurdersvereniging InterWhere verzocht haar leden op de hoogte te stellen van deze uitspraak.

Vraag de kosten terug!

Heeft u deze kosten aan uw verhuurder moeten betalen? Vraag ze dan terug! Voor het terugvragen van deze kosten is er een modelbrief van de Woonbond die u kunt gebruiken. Naast ‘contractkosten’ kunnen de gelden ook ‘sleutelgelden’ worden genoemd. Alleen als het gaat om kosten die in belang van de huurder zijn, zoals een naamplaatje, mag een verhuurder die werkelijke kosten doorberekenen aan de verhuurder. Dus: contractkosten betaald? Vraag ze terug!

Hierbij attenderen we u dan ook op deze kosten. Mocht u deze kosten betaald hebben, vraag ze dan terug! Gebruik hiervoor het artikel en/of de modelbrief van de Woonbond. GBP gaat er tevens vanuit dat verhuurders deze kosten niet meer in rekening brengen in de toekomst. Stuur ook vooral dit nieuwsbericht door als u mensen weet die onlangs een woning zijn gaan huren.

Lees hier meer over de standpunten van GBP. Contractkosten betaald? Vraag ze terug!


Lees meer recente berichten:

  • GBP verzoekt college om draagvlakonderzoek deelmobiliteit
    De commissie Ruimte vergaderde donderdagavond 23 maart over het Kwaliteitsplan en het Mobiliteitsprogramma van Eisen voor het Waterlandkwartier. Gemeentebelangen beperkte zich bij de bespreking vooral tot het onderwerp Deelmobiliteit. In het Waterlandkwartier wordt van toekomstige bewoners namelijk verwacht dat hun autobezit afneemt. Inwoners kunnen in plaats van hun eigen auto…
    Lees meer
  • GBP presents: hoe word je actief in de lokale politiek?
    Gemeentebelangen Purmerend organiseert op 14 maart van 19:00 tot uiterlijk 21:00 een online bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Purmerend waarin wordt uitgelegd hoe Purmerenders politiek actief kunnen worden. Ook wordt er verteld hoe het werk van een raadslid eruit ziet en hoe de gemeenteraad werkt. Daarnaast is er ruim…
    Lees meer
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.