GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

Wat Gemeentebelangen Purmerend betreft is de komst van een lokale, Purmerendse bus een eis. Met minder zou de gemeente geen genoegen moeten nemen. Dat stelde GBP-raadslid Rijn Buskoop vanavond bij de vergadering over het nieuwe openbaar vervoersnetwerk in Purmerend en omstreken.

Gemeentebelangen hamert al langer op de noodzaak voor een Purmerendse stadsbus, net als andere partijen. “Het is een lang gekoesterde wens van onze inwoners dat er een bus komt die de wijken verbindt met belangrijke plekken in de stad. We kunnen met niks anders dan het realiseren daarvan instemmen”, stelt Buskoop.

Naast de Purmerendse stadsbus kijkt Gemeentebelangen ook naar de betaalbaarheid van de bus en de buslijnen naar Amsterdam CS. Sinds de Noord-Zuidlijn open is rijden er maar twee buslijnen (de 305 en de 306) naar het Centraal Station. Wat Gemeentebelangen betreft worden het er meer, maar zeker niet minder. Ook kan de afstand van huis naar de bushalte langer worden, van max. 400 meter nu tot 800 meter straks. Onacceptabel vindt Gemeentebelangen dat.

Al met al is het nieuwe programma van eisen, het document waar een nieuwe vervoerder aan moet voldoen, voor Purmerend slechter dan het ov nu is. Mogelijk minder lijnen naar CS, duurder ov, langere loopafstanden en geen stadsbus zijn voor Gemeentebelangen geen goede ontwikkelingen.

Gemeentebelangen kiest voor alle Purmerenders. Dat betekent dat bushaltes voor iedereen op korte loopafstand moeten zijn, er een Purmerendse stadsbus komt die wijken met belangrijke plekken verbindt en de prijzen voor het openbaar vervoer meer betaalbaar worden. Lees hier meer van de standpunten van GBP over verkeer.

#VoorAllePurmerenders


Lees meer recente berichten:

  • GBP verzoekt college om draagvlakonderzoek deelmobiliteit
    De commissie Ruimte vergaderde donderdagavond 23 maart over het Kwaliteitsplan en het Mobiliteitsprogramma van Eisen voor het Waterlandkwartier. Gemeentebelangen beperkte zich bij de bespreking vooral tot het onderwerp Deelmobiliteit. In het Waterlandkwartier wordt van toekomstige bewoners namelijk verwacht dat hun autobezit afneemt. Inwoners kunnen in plaats van hun eigen auto…
    Lees meer
  • GBP presents: hoe word je actief in de lokale politiek?
    Gemeentebelangen Purmerend organiseert op 14 maart van 19:00 tot uiterlijk 21:00 een online bijeenkomst voor inwoners van de gemeente Purmerend waarin wordt uitgelegd hoe Purmerenders politiek actief kunnen worden. Ook wordt er verteld hoe het werk van een raadslid eruit ziet en hoe de gemeenteraad werkt. Daarnaast is er ruim…
    Lees meer
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.