GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

Wat Gemeentebelangen Purmerend betreft is de komst van een lokale, Purmerendse bus een eis. Met minder zou de gemeente geen genoegen moeten nemen. Dat stelde GBP-raadslid Rijn Buskoop vanavond bij de vergadering over het nieuwe openbaar vervoersnetwerk in Purmerend en omstreken.

Gemeentebelangen hamert al langer op de noodzaak voor een Purmerendse stadsbus, net als andere partijen. “Het is een lang gekoesterde wens van onze inwoners dat er een bus komt die de wijken verbindt met belangrijke plekken in de stad. We kunnen met niks anders dan het realiseren daarvan instemmen”, stelt Buskoop.

Naast de Purmerendse stadsbus kijkt Gemeentebelangen ook naar de betaalbaarheid van de bus en de buslijnen naar Amsterdam CS. Sinds de Noord-Zuidlijn open is rijden er maar twee buslijnen (de 305 en de 306) naar het Centraal Station. Wat Gemeentebelangen betreft worden het er meer, maar zeker niet minder. Ook kan de afstand van huis naar de bushalte langer worden, van max. 400 meter nu tot 800 meter straks. Onacceptabel vindt Gemeentebelangen dat.

Al met al is het nieuwe programma van eisen, het document waar een nieuwe vervoerder aan moet voldoen, voor Purmerend slechter dan het ov nu is. Mogelijk minder lijnen naar CS, duurder ov, langere loopafstanden en geen stadsbus zijn voor Gemeentebelangen geen goede ontwikkelingen.

Gemeentebelangen kiest voor alle Purmerenders. Dat betekent dat bushaltes voor iedereen op korte loopafstand moeten zijn, er een Purmerendse stadsbus komt die wijken met belangrijke plekken verbindt en de prijzen voor het openbaar vervoer meer betaalbaar worden. Lees hier meer van de standpunten van GBP over verkeer.

#VoorAllePurmerenders


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer