GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

GBP: ‘Purmerendse stadsbus moet er komen!’

Wat Gemeentebelangen Purmerend betreft is de komst van een lokale, Purmerendse bus een eis. Met minder zou de gemeente geen genoegen moeten nemen. Dat stelde GBP-raadslid Rijn Buskoop vanavond bij de vergadering over het nieuwe openbaar vervoersnetwerk in Purmerend en omstreken.

Gemeentebelangen hamert al langer op de noodzaak voor een Purmerendse stadsbus, net als andere partijen. “Het is een lang gekoesterde wens van onze inwoners dat er een bus komt die de wijken verbindt met belangrijke plekken in de stad. We kunnen met niks anders dan het realiseren daarvan instemmen”, stelt Buskoop.

Naast de Purmerendse stadsbus kijkt Gemeentebelangen ook naar de betaalbaarheid van de bus en de buslijnen naar Amsterdam CS. Sinds de Noord-Zuidlijn open is rijden er maar twee buslijnen (de 305 en de 306) naar het Centraal Station. Wat Gemeentebelangen betreft worden het er meer, maar zeker niet minder. Ook kan de afstand van huis naar de bushalte langer worden, van max. 400 meter nu tot 800 meter straks. Onacceptabel vindt Gemeentebelangen dat.

Al met al is het nieuwe programma van eisen, het document waar een nieuwe vervoerder aan moet voldoen, voor Purmerend slechter dan het ov nu is. Mogelijk minder lijnen naar CS, duurder ov, langere loopafstanden en geen stadsbus zijn voor Gemeentebelangen geen goede ontwikkelingen.

Gemeentebelangen kiest voor alle Purmerenders. Dat betekent dat bushaltes voor iedereen op korte loopafstand moeten zijn, er een Purmerendse stadsbus komt die wijken met belangrijke plekken verbindt en de prijzen voor het openbaar vervoer meer betaalbaar worden. Lees hier meer van de standpunten van GBP over verkeer.

#VoorAllePurmerenders


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer