Motie van GBP over afvalscheiding

Motie van GBP over afvalscheiding

De motie van GBP over afvalscheiding op scholen is aangenomen door de gemeenteraad. Het voorstel roept het college op te overleggen met scholen over afval scheiden en het apart inzamelen en ophalen van plastic afval.

Op veel scholen in Purmerend bestaat de wens om afval te kunnen scheiden. Helaas is dit nog lang niet altijd mogelijk. Er bestaan wel al initiatieven van leerlingen om dit te regelen, alleen is steun van de gemeente noodzakelijk. Volgens ons is het daarom goed als de gemeente het scheiden van afval actiever gaat faciliteren.

Het is daarbij ook belangrijk vooral te kijken naar de middelbare scholen en mbo’s in onze stad. Hoe groter een school echter is, hoe meer milieuwinst er valt te behalen door afval te scheiden. Gemeentebelangen hoopt dat er begin volgend jaar concrete plannen liggen om het afval scheiden op alle middelbare scholen en mbo’s de norm te maken, en zal de wethouder hier ook zeker naar blijven bevragen. De motie van GBP over afvalscheiding zal nu worden uitgevoerd door de wethouder.

De tekst van de motie van Gemeentebelangen Purmerend

Gemeentebelangen Purmerend de motie over afval scheiden in bij de begroting voor 2020. Dat de motie in grote meerderheid werd aangenomen (26 voor, 9 tegen) is uniek. Moties bij de begroting worden meestal verworpen door de coalitiepartijen. Vóór waren Gemeentebelangen Purmerend, GroenLinks, D66, PvdA, SP en Stadspartij. Tégen stemden VVD, Ouderenpartij AOV Purmerend en Hart van Purmerend.

Naast afval scheiden, dienden GroenLinks en Gemeentebelangen ook een andere motie in. Deze motie riep het college op om openbare toiletten in het centrum van de stad te realiseren. Ook deze motie kon rekenen op steun vanuit de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders gaat deze motie uitvoeren.

Lees ook meer over andere standpunten naast afval scheiden van Gemeentebelangen Purmerend.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer