GBP steunt omwonenden De Meeuw

       
   

GBP steunt omwonenden De Meeuw

De Meeuw

Gemeentebelangen Purmerend (GBP) steunt omwonenden De Meeuw in hun wensen voor een nieuwe sociale voorziening in de buurt. Op de plek van de voormalig apotheek zien de bewoners graag iets terugkomen in het belang van de buurt.

Afgelopen maand was GBP-raadslid Rijn Buskoop op bezoek bij bewoners van de buurt om te praten over de toekomst van het stukje grond van de voormalige apotheek De Meeuw. Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat bewoners graag een nieuwe sociale voorziening terugzien op deze locatie. Gemeentebelangen wil zich er dan ook voor inzetten dat dit gebeurt.

Het gemeentebestuur heeft momenteel echter plannen om 11 vrije sectorwoningen toe te voegen door gebruik te maken van De Meeuw. Dit leidt tot weerstand van bewoners in de omgeving, die dus liever een voorziening terug zien komen op deze plaats. Een goede mix van wonen en voorzieningen is essentieel voor een leefbare wijk. Woningen moeten we toevoegen aan de randen van onze stad om de stad zelf leefbaar te houden, in de stad zelf moeten groen en sociale voorzieningen meer terug te zien zijn. Dit werd overigens bevestigd door experts in het televisieprogramma Radar van de week.

Voormalige apotheek ‘De Meeuw’

Voeg sociale voorzieningen toe

GBP-raadslid Rijn Buskoop: “We moeten in onze stad een goede balans vinden tussen wonen en voorzieningen. Een stad vol beton wordt niemand gelukkig van. In deze buurt (De Meeuw) zou het heel logisch zijn om sociale voorzieningen toe te voegen en de woningen extra te bouwen op locaties als het golfterrein en de bocht van de Verzetslaan. Daarnaast zou elk project minstens 30% sociale huurwoningen moeten omvatten, en deze missen in de woningbouwplannen op deze locatie.”

Naar verwachting wordt de toekomst van locatie De Meeuw in maart 2020 besproken in de gemeenteraad van Purmerend. Meer weten over onze raadsleden? Kijk dan bij Mensen op onze website. Of lees meer over de standpunten van Gemeentebelangen op gebied van wonen!


Lees meer recente berichten:

  • Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) over aardgasvrij Purmerend
    Gemeentebelangen Purmerend heeft een open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) gestuurd. De brief gaat over aardgasvrij Purmerend en de problemen die bij het project in de wijk Overwhere-Zuid zijn ontstaan. De afgelopen weken is het Purmerendse project Aardgasvrij veel in het nieuws gekomen, zowel in lokale als in landelijke…
    Lees meer
  • Slechts 9% woningen in 2019 sociale huur
    Slechts 9% van de opgeleverde woningen in 2019 is sociale huur. Dat blijkt uit cijfers die Gemeentebelangen heeft opgevraagd bij wethouder Kroese (PvdA). GBP vindt het schokkend dat in onze gemeente zo weinig sociaal wordt gebouwd tot op heden.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *