Verhuizing Milieustraat kost 15,5 miljoen

Verhuizing Milieustraat kost 15,5 miljoen

De verhuizing van de Milieustraat kost 15,5 miljoen. De commissie is akkoord met deze enorme uitgave. Gemeentebelangen heeft vragen over de prioriteiten die dit college heeft.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om de Milieustraat te verplaatsen. Momenteel staat deze op industrieterrein De Koog, maar deze locatie is te klein geworden. Dat blijkt onder meer uit de lange wachttijden en filevorming, die bijna wekelijks plaatsvindt. Er is ook nog een goedkopere optie voor vele miljoenen minder, maar dat vindt het college niet effectief.

Voor Gemeentebelangen is het nog maar de vraag of de verhuizing van de Milieustraat wel door moet gaan. De kosten ervan zijn behoorlijk (15,5 miljoen is 200 euro per inwoner) en we vragen ons af of we niet andere prioriteiten hebben. Het oplossen van de woningnood bijvoorbeeld. Zo kunnen van die 15,5 miljoen ook 100 betaalbare sociale huurwoningen en koopwoningen worden gebouwd.

Het is logisch dat er iets moet gebeuren bij de Milieustraat. De lange wachttijden en files zijn problematisch. Maar naast die 15,5 miljoen is er ook een scenario voor minder dan de helft van dat bedrag. Helaas wordt dat scenario niet verder uitgewerkt.

Daarnaast is het zo’n groot bedrag, dat we hier een referendum gerechtvaardigd vinden. Het verhuizen van de Milieustraat stond niet in verkiezingsprogramma’s van politieke partijen, noch in het coalitieakkoord. Daarom lijkt ons het voorleggen van deze grote uitgave aan de kiezers goed om te doen.

Bekijk hier meer standpunten van Gemeentebelangen.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer
  • Gemeente onderzoekt haalbaarheid bushalte de Keyser
    GBP vindt het belangrijk dat alle wijken en dorpen in de gemeente Purmerend goed bereikbaar zijn. Op dit moment zijn sommige plekken echter minder goed bereikbaar dan gewenst, de Beemster in het bijzonder. Veel inwoners van de gemeente Beemster geven dan ook aan dat er behoefte is aan meer buslijnen…
    Lees meer