‘Hotel vlakbij binnenstad, niet in Beusebos’

‘Hotel vlakbij binnenstad, niet in Beusebos’

Gemeentebelangen Purmerend ziet graag de komst van een hotel naar Purmerend. Maar, daar hoeven we geen bos voor te kappen. In plaats van de Beusebos kiezen we voor een hotel in het nieuw te ontwikkelen Waterlandkwartier. Dat wordt een bruisende nieuwe wijk naast de binnenstad waar een hotel prachtig past. Lees hier het betoog van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop.

Tekst Bram Buskoop, commissievergadering 9 september

“Altijd fijn om te spreken over onderwerpen die leven in onze stad. Allereerst nog dank aan alle insprekers deze week die van beide kanten weer interessante en nieuwe inzichten gaven. En dank aan iedereen die de afgelopen maanden hierover heeft meegedacht.

Alles afwegende, het voorstel, je principes als partij en inspraak van inwoners, bedrijven en organisaties, komen we tot de conclusie dat er behoefte kan zijn aan een goed hotel in Purmerend, maar de voorgestelde locatie hiervoor ongeschikt is. De ligging ten opzichte van de rest van de stad klopt niet, de natuur is de dupe en de voordelen van het hotel op deze specifieke locatie ten opzichte van alternatieven zijn bij ons onvoldoende naar voren gekomen.

Alternatieven voor het Beusebos

We kijken daarom graag naar alternatieve locaties voor een hotel, zoals langs de N244, de Schapenmarkt of in het nieuw te ontwikkelen Waterlandkwartier. Uiteindelijk zien we het Waterlandkwartier, vlakbij het treinstation, of de Schapenmarkt, als locatie die voldoet aan veel eisen die door verschillende partijen aan een hotel worden gesteld. En dat zonder dat we daarvoor een bos enorme schade toedoen. Het mooie aan de locatie Waterlandkwartier, is dat het op een korte afstand en rustige looproute van de binnenstad ligt. Dit terwijl het Beusebos juist via een snelweg en drukke buitenwegen met de stad verbonden is.

Daarnaast is een voordeel van het Waterlandkwartier dat het naast een ov-knooppunt komt te liggen. Daardoor zijn verbindingen met de rest van Purmerend en met de regio uitstekend geregeld. En het ligt midden in een bruisende, vernieuwde wijk. Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen (zoals toerisme, werkgelegenheid en promotie) van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Nooit zijn alternatieven serieus onderzocht, omdat Van der Valk dit tegenhield.

Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen, toerisme, werkgelegenheid en promotie van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of Schapenmarkt.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

Samen met andere voorzieningen

Verder kunnen we in dat Waterlandkwartier een hotel combineren met andere voorzieningen, zoals de nu al aanwezige bioscoop, maar ook een bowlingbaan, restaurants en andere vormen van ontspanning en entertainment. Dat kan niet op de locatie die nu wordt voorgesteld. De enige reden waarom ook voor het Beusebos als locatie wordt gekozen, is omdat Van der Valk een obsessie heeft met zichtbaarheid vanaf de snelweg in het hele land, en de wethouder er alles aan doet om deze obsessie ook hier werkelijkheid te laten worden. Dat blijkt ook uit wurgafspraken die de wethouder heeft gemaakt en onze stad in de greep houdt. Nog nooit heb ik een college zich zo hard zien maken voor één specifiek bedrijf, terwijl ook de provincie zegt: doe het niet. De enorme juridische procedures die de wethouder op z’n hals haalt terwijl met een hotel in het Waterlandkwartier niemand problemen heeft, verbaasd Gemeentebelangen enorm.

Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen, toerisme, werkgelegenheid en promotie van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of Schapenmarkt.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

Tot slot voorzitter. In dit traject lijken we nog wel eens vergeten wie de wetgevende macht is. Uiteindelijk bepalen wij als gemeenteraad of er een hotel moet komen en wat dan wellicht een geschikte locatie zou zijn. Niet het college, een onderzoekscommissie en zeker niet Van der Valk bepaalt wat er in onze stad gebeurt.”

Bent u het vaker met ons eens? Word dan lid en steun onze beweging!


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer