‘Hotel vlakbij binnenstad, niet in Beusebos’

‘Hotel vlakbij binnenstad, niet in Beusebos’

Gemeentebelangen Purmerend ziet graag de komst van een hotel naar Purmerend. Maar, daar hoeven we geen bos voor te kappen. In plaats van de Beusebos kiezen we voor een hotel in het nieuw te ontwikkelen Waterlandkwartier. Dat wordt een bruisende nieuwe wijk naast de binnenstad waar een hotel prachtig past. Lees hier het betoog van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop.

Tekst Bram Buskoop, commissievergadering 9 september

“Altijd fijn om te spreken over onderwerpen die leven in onze stad. Allereerst nog dank aan alle insprekers deze week die van beide kanten weer interessante en nieuwe inzichten gaven. En dank aan iedereen die de afgelopen maanden hierover heeft meegedacht.

Alles afwegende, het voorstel, je principes als partij en inspraak van inwoners, bedrijven en organisaties, komen we tot de conclusie dat er behoefte kan zijn aan een goed hotel in Purmerend, maar de voorgestelde locatie hiervoor ongeschikt is. De ligging ten opzichte van de rest van de stad klopt niet, de natuur is de dupe en de voordelen van het hotel op deze specifieke locatie ten opzichte van alternatieven zijn bij ons onvoldoende naar voren gekomen.

Alternatieven voor het Beusebos

We kijken daarom graag naar alternatieve locaties voor een hotel, zoals langs de N244, de Schapenmarkt of in het nieuw te ontwikkelen Waterlandkwartier. Uiteindelijk zien we het Waterlandkwartier, vlakbij het treinstation, of de Schapenmarkt, als locatie die voldoet aan veel eisen die door verschillende partijen aan een hotel worden gesteld. En dat zonder dat we daarvoor een bos enorme schade toedoen. Het mooie aan de locatie Waterlandkwartier, is dat het op een korte afstand en rustige looproute van de binnenstad ligt. Dit terwijl het Beusebos juist via een snelweg en drukke buitenwegen met de stad verbonden is.

Daarnaast is een voordeel van het Waterlandkwartier dat het naast een ov-knooppunt komt te liggen. Daardoor zijn verbindingen met de rest van Purmerend en met de regio uitstekend geregeld. En het ligt midden in een bruisende, vernieuwde wijk. Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen (zoals toerisme, werkgelegenheid en promotie) van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of de Schapenmarkt. Nooit zijn alternatieven serieus onderzocht, omdat Van der Valk dit tegenhield.

Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen, toerisme, werkgelegenheid en promotie van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of Schapenmarkt.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

Samen met andere voorzieningen

Verder kunnen we in dat Waterlandkwartier een hotel combineren met andere voorzieningen, zoals de nu al aanwezige bioscoop, maar ook een bowlingbaan, restaurants en andere vormen van ontspanning en entertainment. Dat kan niet op de locatie die nu wordt voorgesteld. De enige reden waarom ook voor het Beusebos als locatie wordt gekozen, is omdat Van der Valk een obsessie heeft met zichtbaarheid vanaf de snelweg in het hele land, en de wethouder er alles aan doet om deze obsessie ook hier werkelijkheid te laten worden. Dat blijkt ook uit wurgafspraken die de wethouder heeft gemaakt en onze stad in de greep houdt. Nog nooit heb ik een college zich zo hard zien maken voor één specifiek bedrijf, terwijl ook de provincie zegt: doe het niet. De enorme juridische procedures die de wethouder op z’n hals haalt terwijl met een hotel in het Waterlandkwartier niemand problemen heeft, verbaasd Gemeentebelangen enorm.

Alle positieve argumenten waarom een hotel in het Beusebos moet komen, toerisme, werkgelegenheid en promotie van Purmerend, zijn ook van toepassing op de locatie Waterlandkwartier of Schapenmarkt.

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

Tot slot voorzitter. In dit traject lijken we nog wel eens vergeten wie de wetgevende macht is. Uiteindelijk bepalen wij als gemeenteraad of er een hotel moet komen en wat dan wellicht een geschikte locatie zou zijn. Niet het college, een onderzoekscommissie en zeker niet Van der Valk bepaalt wat er in onze stad gebeurt.”

Bent u het vaker met ons eens? Word dan lid en steun onze beweging!


Lees meer recente berichten:

  • Maak kennis met de lokale politiek!
    Je hebt je altijd al geïnteresseerd voor politiek. Je zou daar best iets mee willen doen, maar het komt er nooit van. Grijp dan nu je kans! Gemeentebelangen Purmerend (GBP) organiseert op woensdag 28 augustus vanaf 19:30, in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen, een avond waar je kennis kunt…
    Lees meer
  • GBP kiest voor investeringen in woningbouw en veiligheid – Voorjaarsnota 2024
    Op donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2024. Een belangrijk moment, gezien de Voorjaarsnota in grote lijnen de kaders voor de begroting van de gemeente meegeeft. Politieke partijen geven aan waaraan de gemeente volgens hun aandacht en geld zou moeten besteden. Als het aan GBP ligt, zijn…
    Lees meer