GBP: ‘Traineepool kan van meerwaarde zijn voor gemeente Purmerend’

GBP: ‘Traineepool kan van meerwaarde zijn voor gemeente Purmerend’

De gemeente Purmerend heeft een capaciteitsvraagstuk op het personeelsvlak. GBP is van mening dat het aantrekken, boeien en binden van jong talent belangrijk is voor de structurele oplossing van dit capaciteitsvraagstuk. Wij denken dat het opstarten van een traineepool in dit kader van meerwaarde kan zijn. Om die reden hebben wij vragen gesteld aan het college van B&W.

Reactie college

Het college laat in reactie op de vragen gelukkig weten dat zij net als GBP van mening is dat een traineepool zeer waardevol is om nieuwe mensen te werven. Daarbij wordt zelfs als bonus genoemd dat de binding in de traineegroep zelf, bijdraagt aan de binding met de organisatie.

Uit de verdere beantwoording van onze vragen, begrijpen wij dat de gemeente andere keuzes heeft gemaakt op het gebied van personeelswerving. Zo is er een arbeidsmarktcampagne opgezet, is er ruimte voor stagiaires en werkervaringplaatsen en wordt er met sollicitanten die het niet redden voor de door hun gekozen functie gesproken over andere mogelijkheden binnen de gemeente Purmerend. Dit klinkt natuurlijk als een goed verhaal, maar wat GBP betreft hoeft het één het ander niet uit te sluiten. Een arbeidsmarktcampagne kan zeer succesvol werken, maar waarom zou je met dezelfde campagnes niet trainees kunnen werven? Stagiaires zijn zeer waardevol voor de organisatie, maar hoe mooi zou het zijn als zij na een (eind)stage kunnen doorgroeien naar een traineefunctie?

En tot slot, het feit dat de gemeente in gesprek gaat met ‘afgewezen’ sollicitanten, die op een functie elders wellicht beter passen, lijkt ons wat GBP betreft niet meer dan logisch. Een sollicitant meldt zich immers bij de gemeente Purmerend omdat diegene er wil werken. Als diegene openstaat voor een functie elders in de organisatie, maar de gemeente Purmerend daar niet naar zou vragen, ben je een dief van je eigen portemonnee. Bovendien, stel dat een sollicitant te weinig ervaring voor een functie zou hebben, hoe mooi zou het dan zijn als diegene dan in een traineepool kan instromen bij de gemeente Purmerend?

GBP komt binnenkort naar alle waarschijnlijkheid met een voorstel om deel te nemen aan de MRA-traineepool.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *