Informatieavond groot succes!

Informatieavond groot succes!

Op woensdag 28 augustus organiseerde GBP in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen de avond “Maak kennis met de lokale politiek”. Aan de hand van een PowerPointpresentatie nam Alexander Bügel van Kennispunt de 13 deelnemers mee naar de gemeentepolitiek en haar werkzaamheden.

Er werd uitleg gegeven over de werking van de gemeenteraad, van verkiezingen tot raadslid en van coalitie tot oppositie, kortom alles kwam voorbij. Gemeentepolitiek is belangrijk omdat de gemeenteraad besluiten neemt die voor de inwoners van belang zijn, zoals woningbouw, groenvoorzieningen, lokale belastingen en nog veel meer.

Ook was voldoende ruimte om alle vragen van de deelnemers te beantwoorden. Fractievoorzitter Jordi Albers maakte het met praktijkvoorbeelden concreet en vertelde over het raadslid zijn en wat daarbij komt kijken.

Toen het in de presentatie tijd was voor de commissies gaven Sandra Hoekstra en Mark Uitterhoeve informatie over het werk als commissielid, het lezen van stukken, de commissievergaderingen en de tijd die het hun kost.

Tot slot vertelde de partijvoorzitter Rijn Buskoop over de vereniging die GBP is en waarbij de leden in de algemene ledenvergadering (ALV) de koers van de partij bepalen.

Na een applaus voor Alexander voor zijn inspirerende en kundige leiding van de avond keerde de deelnemers huiswaarts met veel nieuwe parate kennis en een informatiemap.

Een zeer geslaagde avond die zeker een vervolg zal krijgen.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *