Visie

       
   

Visie 

Onze visie op Purmerend

We kiezen voor een samenleving met aandacht voor elkaar. Waar principes als naastenliefde, solidariteit en barmhartigheid de basis zijn. Daarom kiezen we ervoor om fors meer betaalbare woningen te bouwen, armoede te bestrijden en te investeren in een lagere energierekening. Om niemand in de steek te laten, maar ook ruimte te geven aan de samenleving en vooral te helpen waar nodig. Samen maken we Purmerend. Lees ook vooral meer over onze idealen bij ‘Standpunten’.

___

Onze visie op politiek

Voor hoogopgeleiden en mensen die wel weten hoe het wereldje werkt is het makkelijk om invloed uit te oefenen. Lijntjes zijn kort, er zitten kennissen in de gemeentepolitiek of via andere wegen kan een kleine groep inwoners hun mening geven. Dat is ook belangrijk, maar voor een groot deel van onze inwoners is gemeentepolitiek weinig meer dan een ver-van-mijn-bed-show. Dat willen we aanpakken. Daarom willen we onze stad verregaand democratiseren, inwoners écht meer invloed geven en Purmerenders met elkaar verbinden. Daarom willen we ook geen vastgetimmerd coalitieakkoord waar vier jaar lang alles al wordt vastgelegd, maar échte discussie en échte politiek.

Onze geschiedenisOnze organisatie

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

GBP-raadslid Rijn Buskoop

De kern van de visie van Gemeentebelangen

Bekijk ook:

Bekijk hier de algemene beschouwingen van 2019, waar GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop de visie schetst voor een samenleving met meer aandacht voor elkaar en waar men kan rekenen op de samenleving en op de overheid.

close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.