Bram Buskoop: ‘Haal PostNL hierheen’

Bram Buskoop: ‘Haal PostNL hierheen’

PostNL Purmerend

GBP-raadslid Bram Buskoop vindt dat het college zijn best moet doen om het nieuwe PostNL-sorteercentrum naar Purmerend te halen. Daarvoor diende hij een motie in, die Stadspartij-wethouder Mario Hegger overnam.

Gemeentebelangen diende de motie in naar aanleiding van berichtgeving in het Noordhollands Dagblad, waaruit blijkt dat PostNL een nieuw sorteercentrum wil realiseren ten noorden van Amsterdam. Daar zou Purmerend een prachtige gemeente voor zijn, ook gezien het feit dat het postbedrijf vroeger in ons centrum gevestigd was.

Een bespreking en stemming door de raad bleek achteraf daarom overbodig. GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “We zijn blij dat de wethouder aan de slag gaat met het hierheen halen van een sorteercentrum voor PostNL. We wensen hem daar alle succes bij. Het creëert werkgelegenheid in onze stad, wat we goed kunnen gebruiken.”

Buskoop: “Zeker omdat hier vroeger, midden in het centrum van de stad, een locatie van onze postbezorger was. Deze is gesloten en hier komen nu woningen. Maar het zou des te mooier zijn als wordt besloten in onze stad terug te komen met een sorteercentrum. Goed voor PostNL én goed voor Purmerend.” Gemeentebelangen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Stadspartij-wethouder Mario Hegger was het volledig eens met de motie en nam deze dan ook graag over. Hij zal daarom met PostNL in gesprek blijven over het sorteercentrum in Purmerend en hierover rapporteren naar de gemeenteraad. Hegger gaf aan dat bespreken ook al plaatsvinden. “De motie was een mooi steuntje in de rug voor waar Hegger mee bezig is en een positief signaal naar PostNL dat ze van harte welkom zijn in onze stad”, aldus Buskoop.


Lees meer recente berichten:

  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer
  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer