Radar: ‘Bouwen in buitengebieden nodig’

Radar: ‘Bouwen in buitengebieden nodig’

Om de wooncrisis op te lossen moet is bouwen in buitengebieden nodig. Dat is de conclusie van experts bij een speciale editie van het televisieprogramma Radar. Zonder het benutten hiervan, zal de wooncrisis niet worden opgelost, waarschuwen zij voor.

Er is een grote wooncrisis gaande in ons land. Lange wachttijden, veel te hoge huren en te weinig betaalbare koopwoningen markeren deze crisis. En zeker in Purmerend en omstreken zijn de gevolgen ervan ernstig zichtbaar. Radar maakte een uitzending over de landelijke wooncrisis. Momenteel wil het gemeentebestuur de problemen oplossen door woningen binnenstedelijk te bouwen, maar dat blijkt de wooncrisis bij lange na niet te gaan oplossen.

Experts zeggen daarover dat er simpelweg te weinig ruimte is in steden om zoveel – betaalbare – woningen toe te voegen die nodig zijn. Ook levert binnenstedelijk bouwen veel andere problemen op en wordt de stad minder leefbaar. Zo verdwijnt er groen uit buurten, kunnen er problemen met waterafvoer ontstaan en neemt de hitte in de stad toe door de grotere hoeveelheid beton.

Bouwen in buitengebieden Purmerend

Gemeentebelangen kiest er dan ook voor Purmerend leefbaar te houden en wil bouwen in buitengebieden. Niet alleen het golfterrein en de bocht van de Verzetslaan, maar ook woningen tussen de gemeenten Purmerend en Edam-Volendam. ‘Als 1% van de landbouwgrond wordt gebruikt voor woningen, kan een groot deel van de crisis worden opgelost’, zo stellen ook verschillende experts met Gemeentebelangen.

De wooncrisis oplossen betekent keuzes maken. Stevige keuzes. Gemeentebelangen is bereid die keuzes te maken om zowel de stad die we nu hebben leefbaar te houden, als de wooncrisis in onze regio op te lossen. Zo zorgen we voor samen wonen, samen werken en samen leven. Samen zijn we Purmerend.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer