Minder sociale huurwoningen dan afgesproken, GBP vraagt college om compensatie

Minder sociale huurwoningen dan afgesproken, GBP vraagt college om compensatie

Het college kwam afgelopen week met het bericht dat er minder sociale huurwoningen dan afgesproken gerealiseerd zullen worden op de locaties Tarwestraat en Koggenland. Dit komt doordat er een groter bouwvlak nodig is dan eerst werd gedacht. Omdat het originele bouwvlak tot stand is gekomen na een participatietraject met omwonenden, kan Gemeentebelangen zich in principe vinden in dit besluit.

Echter is Gemeentebelangen ook van mening dat het erg jammer is dat er minder sociale huurwoningen zullen worden gebouwd. Er is nog steeds sprake van een groot woningtekort waardoor Purmerenders lang moeten wachten op een sociale huurwoning. De fractie van GBP vraagt het college daarom om te onderzoeken hoe ervoor gezorgd kan worden dat de sociale huurwoningen die nu zijn weggevallen, terug kunnen komen in andere woningbouwprojecten. Het college zal naar verwachting binnen drie weken reageren.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.