Raad steunt amendement ‘Groene Parkeerplaatsen’ van GBP en PvdA

Raad steunt amendement ‘Groene Parkeerplaatsen’ van GBP en PvdA

Op 24 november besprak de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan voor enkele zones in de Baanstee-Noord. GBP oordeelde eerder al positief over dit plan, maar kwam samen met de PvdA met een wijzigingsvoorstel om in dit plan ook groene parkeerplaatsen op te nemen.

Het aanleggen van groene parkeerplaatsen is volgens Gemeentebelangen beter dan het laten aanleggen van een volledig verharde parkeerplaats. Een groene parkeerplaats neemt namelijk meer water op tijdens zware regenbuien, heeft een verkoelende werking en ziet er mooier en gezelliger uit. Na een discussie over de formulering van de tekst in het wijzigingsvoorstel werd het voorstel met een nipte meerderheid aangenomen (18-17). De suggestie van het aanleggen van groene parkeerplaatsen is nu opgenomen in het beeldkwaliteitsplan. Wat Gemeentebelangen betreft wordt dit de standaard!

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.