Reclame alleen nog bij JA/JA in de brievenbus

Reclame alleen nog bij JA/JA in de brievenbus

Samen met GroenLinks en D66 wil Gemeentebelangen dat reclamefolders alleen nog bij JA/JA in de brievenbus terecht komen. Daarvoor dient GBP met de andere partijen een motie in. Zo beperken we papierverspilling en krijgen mensen geen ongewenste reclame meer.

Nu is het nog zo dat mensen standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus krijgen, tenzij ze met een sticker aangeven dit niet te willen. De omgekeerde wereld, vindt Gemeentebelangen. “Net als je bij het inschrijven voor een online nieuwsbrief of reclame je jezelf moet inschrijven, is het logisch dit ook te doen bij al het reclamedrukwerk in de brievenbus. Als je het wil, geef je het aan. Als je het niet wilt geef je niks aan. Het is apart dat we het tijdenlang andersom hebben gedaan”, zegt GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop erover.

Het voorstel van de drie partijen wordt deze maand besproken in de gemeenteraad. Buskoop hoopt dat het dan per volgend jaar kan ingaan. “De reclamefolderbedrijven hebben toen dit voorstel in Amsterdam werd geïmplementeerd rechtszaken aangespannen, maar de bedrijven hebben deze allemaal verloren. Vorige week werd het hoger beroep afgewezen. Nu is de weg vrij dat we dit in Purmerend zo snel mogelijk gaan invoeren.” Daarom: reclame alleen nog bij JA/JA in de brievenbus.

Lees meer in het bericht van het Noordhollands Dagblad en kijk bij Standpunten voor meer van onze voorstellen.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over markt Weidevenne
    Onlangs is bekend geworden dat de donderdagmarkt op het Van Damplein in de Weidevenne de komende tijd niet zal plaatsvinden. Commissielid Hoekstra van Gemeentebelangen ging in gesprek met diverse winkeleigenaren en marktkooplieden. Naar aanleiding hiervan stelt zij vragen aan het gemeentebestuur. Gemeentebelangen hecht aan besluitvorming waarbij inwoners, bedrijven en organisaties…
    Lees meer
  • Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening
    Op woensdag 7 september zal de commissie Maatschappelijk/Algemeen de bespreeknotitie van GBP over de referendumverordening bespreken. De bespreeknotitie schetst de verschillende problemen die de huidige verordening rijk is. Deze problemen, waaronder de zeer hoge opkomstdrempel van 40%, maken het organiseren en tevens laten slagen van een referendum onmogelijk. Ook bestaat…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.