Steun voor bijvriendelijke bushokjes

Steun voor bijvriendelijke bushokjes

Een sympathiek voorstel van PVV, GroenLinks en SP kon op een voor-stem rekenen van Gemeentebelangen. Steun voor bijvriendelijke bushokjes was er vanuit de fractie. Een tekort aan bijen is een probleem voor de toekomst en dus moeten er naar manieren gezocht worden om het aantal bijeen weer te laten toenemen.

Het voorstel van de drie partijen was daarom om op bushokjes bijvriendelijke daken te leggen, zodat bijen een plaats hebben om te kunnen leven. Bijen zijn van wezenlijk belang voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit. Daarom kon GBP zonder veel problemen instemmen met de motie van de groenen, nationalisten en socialisten. Het is daarnaast ook vaak een mooier zicht dan alleen een stalen constructie.

GBP-raadslid Rijn Buskoop wees daarbij wel op het feit dat de afstand naar een bushalte van nu max. 400 naar max. 800 meter zal gaan. Dat betekent dat er ook minder bushokjes komen en dus minder bus’daken’ om de bijvriendelijkheid te laten blijken. Gemeentebelangen wil niet dat de afstand naar bushaltes toeneemt.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer