Steun voor bijvriendelijke bushokjes

Steun voor bijvriendelijke bushokjes

Een sympathiek voorstel van PVV, GroenLinks en SP kon op een voor-stem rekenen van Gemeentebelangen. Steun voor bijvriendelijke bushokjes was er vanuit de fractie. Een tekort aan bijen is een probleem voor de toekomst en dus moeten er naar manieren gezocht worden om het aantal bijeen weer te laten toenemen.

Het voorstel van de drie partijen was daarom om op bushokjes bijvriendelijke daken te leggen, zodat bijen een plaats hebben om te kunnen leven. Bijen zijn van wezenlijk belang voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit. Daarom kon GBP zonder veel problemen instemmen met de motie van de groenen, nationalisten en socialisten. Het is daarnaast ook vaak een mooier zicht dan alleen een stalen constructie.

GBP-raadslid Rijn Buskoop wees daarbij wel op het feit dat de afstand naar een bushalte van nu max. 400 naar max. 800 meter zal gaan. Dat betekent dat er ook minder bushokjes komen en dus minder bus’daken’ om de bijvriendelijkheid te laten blijken. Gemeentebelangen wil niet dat de afstand naar bushaltes toeneemt.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer