Gemeentebelangen: ‘Extra geld voor nachtopvang’

Gemeentebelangen: ‘Extra geld voor nachtopvang’

Gemeentebelangen Purmerend heeft voorstellen gedaan om de nachtopvang in Purmerend te verbeteren. Zo moet er meer geld naartoe, moeten de openingstijden verruimd worden en de kosten van de nachtopvang bekostigd worden door de gemeente.

De nachtopvang in Purmerend is enorm belangrijk voor iedereen die tijdelijk zonder dak boven het hoofd zit. Zeker tijdens deze wooncrisis moet de gemeente ervoor zorgen dat er altijd plek is voor iedereen die de nachtopvang nodig heeft. Gelukkig was dit ook in de meeste gevallen het geval en wordt de locatie verbeterd.

Gemeentebelangen stelde voor om de openingstijden te verruimen. Nu kunnen mensen tussen 20:00 en 08:00 terecht bij de nachtopvang. Wat Gemeentebelangen betreft moet de nachtopvang 24/7 open zijn, zeker als het winter is.

Het tweede voorstel van Gemeentebelangen is de kosten van de nachtopvang als gemeente voor eigen rekening te nemen. Momenteel betalen dak- en thuislozen 5 euro per nacht voor de opvang. Het college gaat dit al verhogen naar 7,50 om een maaltijd bij de dienst te kunnen voegen. Wat Gemeentebelangen betreft is het niet acceptabel om deze kosten door te rekenen naar gebruikers.

Een solidaire nachtopvang voor Purmerend

Politiek is keuzes maken. In een stad waar 150.000 euro kan worden uitgetrokken om toeristen te trekken, horen we ook álle kosten voor de nachtopvang van de meest kwetsbare mensen te kunnen betalen. Meer geld naar nachtopvang vinden wij belangrijker. De wethouder wilde hier helaas echter geen werk van maken.

Gemeentebelangen blijft zich inzetten voor een plek waar Purmerenders altijd terecht kunnen als ze geen huis hebben of even niet thuis kunnen zijn. Deze plekken moeten goed, gezond en gratis zijn. Als je huis en haard hebt verloren is het betalen van de kosten wel het laatste waar je aan zou moeten denken.

Een solidaire stad begint bij het zo goed mogelijk zorgen voor mensen die het moeilijk hebben. De nachtopvang is daar een essentieel onderdeel van. Bekijk hier ook de website van de nachtopvang. En lees hier meer over onze nieuwe, sociale samenleving.


Lees meer recente berichten:

  • Bewoners van tijdelijke woningen niet meegenomen in participatietraject, GBP komt met voorstel
    Op 12 januari besprak de commissie Ruimte het plan om een tankstation en een autoherstelgarage aan de Verzetslaan te realiseren. Gemeentebelangen kan in principe instemmen met dit plan, maar stelde tijdens de vergadering bij monde van commissielid Hoekstra nog wel enige vragen aan de portefeuillehouder. Hoekstra vroeg zich onder meer…
    Lees meer
  • GBP wenst alle inwoners een gelukkig 2023!
    Het bestuur en de fractie van Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooi 2023 toe. Het eerste jaar van de ‘nieuwe’ fractie zit erop. In dit jaar heeft de fractie zich hard ingezet om onze standpunten te verkondigen in de gemeenteraad, maar ook daarbuiten. Denk aan de actie voor de…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.