Gemeentebelangen schrapt vergaderingen vanwege coronavirus

Gemeentebelangen schrapt vergaderingen vanwege coronavirus

Gemeentebelangen schrapt bestuurs- en fractievergaderingen vanwege het coronavirus tot en met maandag 6 april. Hiertoe is besloten in navolging van alle landelijke maatregelen.

De vergaderingen van de fractie van Gemeentebelangen gaan niet door. Deze stonden gepland voor de dinsdagavonden van 17 maart, 24 maart en 31 maart. Ook de bestuursvergadering van 6 april vervalt en wordt op een ander moment gepland. De fractie en het bestuur overleggen digitaal over de meest dringende zaken.

Gemeentebelangen blijft ondanks het niet doorgaan van vergaderingen voor inwoners digitaal goed bereikbaar. U kunt onze fractie bereiken via b.buskoop@gbpurmerend.nl. Voor bestuurszaken kunt u e-mailen naar m.vandenbrun@gbpurmerend.nl. Ook de sociale mediakanalen van Gemeentebelangen, zoals Facebook en Twitter, worden nog steeds in de gaten gehouden. De chatfunctie is daarom ook te gebruiken.

‘Schrap vanwege virus niet-essentiële debatten’

Gemeentebelangen wil ook, in navolging van het besluit van de Tweede Kamer, dat alle niet-essentiële vergaderingen en debatten van de gemeenteraad worden geschrapt. De gemeenteraad heeft een voorbeeldfunctie voor de stad en hoort nu het goede voorbeeld te geven door niet bij elkaar te komen als dit niet strikt noodzakelijk is.

De vergadering van aanstaande donderdag zou, als het werk stil komt te liggen, niet doorgaan. Tijdens de vergadering zou onder meer de mogelijke jongerenraad besproken worden. Voor de gemeenteraadsvergadering van 26 maart geldt hetzelfde: ook die zou afgelast moeten worden. Hoe minder mensen nu bijeenkomen, hoe makkelijker het bestrijden van het virus is.

We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en hoe te handelen op www.purmerend.nl/coronavirus of op de website van het RIVM. Volg daarbij in ieder geval de adviezen op zoals landelijk gelden: vermijd sociale contacten en neem persoonlijke beschermingsmaatregelen. Hamster niet, zodat iedereen altijd voldoende producten kan halen in de supermarkt.

Meer patiënten corona in Purmerend

Ook in Purmerend worden steeds meer gevallen bekend waar mensen besmet zijn geraakt met het virus. Zo berichtte RTV Purmerend dat een bewoner van de Mercuriusweg besmet is geraakt. Voor alle informatie over het aantal besmettingen, bekijk de kaart van de NOS, die het aantal gevallen in Nederland en wereldwijd dagelijks bijhoudt.

Het kabinet heeft tevens besloten alle scholen en horecagelegenheden te sluiten. Dit geldt voor alle basisscholen en middelbare scholen en alle sportclubs, cafés en restaurants. We hopen dat de ondernemers de komende drie weken goed doorkomen. De landelijke overheid is aan zet om de ondernemers zo goed mogelijk te compenseren.


Lees meer recente berichten:

  • Maak kennis met de lokale politiek!
    Je hebt je altijd al geïnteresseerd voor politiek. Je zou daar best iets mee willen doen, maar het komt er nooit van. Grijp dan nu je kans! Gemeentebelangen Purmerend (GBP) organiseert op woensdag 28 augustus vanaf 19:30, in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen, een avond waar je kennis kunt…
    Lees meer
  • GBP kiest voor investeringen in woningbouw en veiligheid – Voorjaarsnota 2024
    Op donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2024. Een belangrijk moment, gezien de Voorjaarsnota in grote lijnen de kaders voor de begroting van de gemeente meegeeft. Politieke partijen geven aan waaraan de gemeente volgens hun aandacht en geld zou moeten besteden. Als het aan GBP ligt, zijn…
    Lees meer