Nog geen meerderheid in de raad voor De Woonplek

Nog geen meerderheid in de raad voor De Woonplek

Raad Purmerend

Er is nog geen meerderheid in de raad voor De Woonplek in Purmerend. Dat bleek tijdens de commissievergadering van 5 maart. Coalitiepartijen CDA, AOV en PvdA waren hier voorstander van, evenals oppositiepartij GroenLinks.

Het voorstel van de wethouder vroeg om samen met de raad en zorgpartijen criteria voor een locatie vast te stellen. Eerder kwam de wethouder zelf met een locatie, maar dat werd door de raad en door omwonenden afgewezen. Nu was het idee dat de raad samen met het college en zorgpartijen de criteria voor een locatie gaan onderzoeken. Vervolgens moet er een geschikte locatie uitkomen.

Verschillende partijen zijn het eens dat De Woonplek er moet komen, die meerdere mensen met complexe zorgdragen bundelt op een locatie. De voorstanders hebben bij elkaar 14 van de 37 zetels in de gemeenteraad, (nog) niet genoeg voor een meerderheid. VVD, SP en Leefbaar Purmerend zijn sowieso tegen. Dat zijn acht zetels. Stadspartij, D66 en Gemeentebelangen namen het voorstel mee terug (12 zetels). Twee partijen, Hart van Purmerend en de PVV, waren niet aanwezig (3 zetels).

Gemeentebelangen wil de afweging de komende weken nog maken over of De Woonplek de juiste manier van zorg is voor de doelgroep. Verschillende organisaties die de doelgroep kennen geven aan dat deze voorziening goed is, toch zeggen andere experts dat deze doelgroep niet op één locatie gehuisvest moet worden.

Niet eens over Woonplek, wel over bezoek

De commissie was het dan wel niet eens met elkaar over of De Woonplek er wel of niet moet komen, maar dat er een werkgroep moet komen en dat de raad bezoek zou moeten brengen aan soortgelijke voorzieningen in het land, waren vriend en vijand het over eens. Op die manier kan de raad meer inzicht krijgen in de manier van zorg verlenen. Ook kunnen de positieve en negatieve kanten worden afgewogen.

Voor Gemeentebelangen staan de belangen van de mensen die zorg nodig hebben van de gemeente voorop. Dit betekent dat er voordat er een keuze wordt gemaakt, er zo goed mogelijk moet worden bekeken wat er nodig is. Als het goed is heeft het college dit onderzoek al gedaan en blijkt De Woonplek de juiste manier van zorg. Maar, zoals gezegd, daar is ook twijfel over.

Meer weten? Bekijk wat Gemeentebelangen eerder al schreef en zei over De Woonplek.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer