‘Behoud de huidige terrassen op de Koemarkt’

‘Behoud de huidige terrassen op de Koemarkt’

Er is een petitie gestart met als doel het behoud van de huidige terrassen op de Koemarkt. Initiatiefnemer Wendy de Groot startte dit op 27 juni, inmiddels hebben bijna 300 mensen de petitie ondertekend.

Sinds de terrassen op de Koemarkt weer open mochten eerder deze maand, is er gekozen om de terrassen ruimer uit elkaar te zetten. Zo wordt er meer afstand gecreëerd tussen de tafels van de gasten en kan de afstandsregel in acht worden genomen. De maatregel is tijdelijk; zodra de coronacrisis voorbij is zouden de terrassen weer moeten inschikken.

De initiatiefnemer van de petitie vindt echter dat de terrassen vooral zo moeten blijven. Het zou op deze manier beter en gezelliger zijn, is te lezen in de tekst van de petitie. Immers is de Koemarkt naast de terrassen vooral een groot, leeg plein. Ruimte die ook benut kan worden voor gezellige terrassen, zo is de redenatie. Op het moment dat dit bericht gepubliceerd is, is de petitie al bijna 300 keer getekend.

Wat vindt Gemeentebelangen ervan?

Het is allereerst heel mooi om te zien dat een inwoner dit initiatief neemt. Komt met een idee, maakt er een petitie van en zoekt naar steun. Een prachtige manier binnen onze democratie om aandacht te vragen voor een onderwerp wat leeft. En leven doet het, aangezien binnen enkele dagen zo’n 200 inwoners de petitie hebben ondertekend.

Gemeentebelangen kan zich ook vinden in het behoud van de uitgebreide terrassen. Het plein oogt zo een stuk voller en gezelliger. Het anders lege plein wordt vooral gebruikt om overheen te fietsen en te rijden met de scooter, ook een doorn in het oog van veel bezoekers. Het uitgebreid houden van terrassen levert zo meerdere voordelen op.

Terrassen Koemarkt en evenementen

Het is wel zaak rekening te houden met de evenementen die op de Koemarkt plaatsvinden. Dan is het noodzaak dat de terrassen ook weer worden ingekort, zodat er bijvoorbeeld een concert, markt of andere activiteit kan plaatsvinden. We hebben er vertrouwen in dat de ondernemers op de Koemarkt en de gemeente hier goede afspraken over kunnen maken. Wat ons betreft: houd de terrassen op de Koemarkt zo breed als mogelijk.

Met ons eens? Word gratis Vriend van Gemeentebelangen! Gratis elke maand onze nieuwsbrief en toegang tot onze ledenbijeenkomsten.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer