GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

Gemeentebelangen Purmerend is een petitie tegen een tweede biowarmtecentrale gestart. Steeds vaker is er (wetenschappelijk) kritiek op het gebruik van biomassa, maar toch wil de gemeente Purmerend doorzetten en deze nieuwe centrale bouwen. Onverantwoord, volgens Gemeentebelangen.

De petitie is hier te tekenen.

Het doel van de petitie is dus het stoppen van het verder uitwerken van plannen om deze biowarmtecentrale te gaan bouwen. Het afbouwen van het gebruik van biomassa is wat vele organisaties adviseren, waaronder de Sociaal-Economische Raad, Urgenda en een groot deel van de politieke partijen in de Tweede Kamer. Toch wil de gemeente Purmerend de plannen doorzetten.

Door het tekenen van de petitie kunnen inwoners aangeven een stopteken aan het gemeentebestuur te willen geven. De slogan is dan ook: STOP de tweede biowarmtecentrale, TEKEN de petitie!

Eerder stelde Gemeentebelangen in de gemeenteraad al voor om de bouw te stoppen. Helaas wilde de Purmerendse politiek dan niet. Hier leest u meer over dat debat in de gemeenteraad.


Lees meer recente berichten:

  • GBP blij met investeringen onderwijshuisvesting
    Gemeentebelangen is blij met de investeringen die de wethouder wil doen in de onderwijshuisvesting in Purmerend. De gemeente investeert 80 miljoen euro in nieuwe gebouwen en verbouwingen van de Purmerendse basis- en middelbare scholen.
  • Fors kritiek op plannen van wethouder Kroese (PvdA)
    Omwonenden van zeven buurten in Purmerend hebben forse kritiek op wethouder Kroese (PvdA). Er zijn plannen om op deze plekken bij elkaar 207 woningen te realiseren. Maar bewoners komen nu in verzet.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *