GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

Gemeentebelangen Purmerend is een petitie tegen een tweede biowarmtecentrale gestart. Steeds vaker is er (wetenschappelijk) kritiek op het gebruik van biomassa, maar toch wil de gemeente Purmerend doorzetten en deze nieuwe centrale bouwen. Onverantwoord, volgens Gemeentebelangen.

De petitie is hier te tekenen.

Het doel van de petitie is dus het stoppen van het verder uitwerken van plannen om deze biowarmtecentrale te gaan bouwen. Het afbouwen van het gebruik van biomassa is wat vele organisaties adviseren, waaronder de Sociaal-Economische Raad, Urgenda en een groot deel van de politieke partijen in de Tweede Kamer. Toch wil de gemeente Purmerend de plannen doorzetten.

Door het tekenen van de petitie kunnen inwoners aangeven een stopteken aan het gemeentebestuur te willen geven. De slogan is dan ook: STOP de tweede biowarmtecentrale, TEKEN de petitie!

Eerder stelde Gemeentebelangen in de gemeenteraad al voor om de bouw te stoppen. Helaas wilde de Purmerendse politiek dan niet. Hier leest u meer over dat debat in de gemeenteraad.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer