GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

Gemeentebelangen Purmerend is een petitie tegen een tweede biowarmtecentrale gestart. Steeds vaker is er (wetenschappelijk) kritiek op het gebruik van biomassa, maar toch wil de gemeente Purmerend doorzetten en deze nieuwe centrale bouwen. Onverantwoord, volgens Gemeentebelangen.

De petitie is hier te tekenen.

Het doel van de petitie is dus het stoppen van het verder uitwerken van plannen om deze biowarmtecentrale te gaan bouwen. Het afbouwen van het gebruik van biomassa is wat vele organisaties adviseren, waaronder de Sociaal-Economische Raad, Urgenda en een groot deel van de politieke partijen in de Tweede Kamer. Toch wil de gemeente Purmerend de plannen doorzetten.

Door het tekenen van de petitie kunnen inwoners aangeven een stopteken aan het gemeentebestuur te willen geven. De slogan is dan ook: STOP de tweede biowarmtecentrale, TEKEN de petitie!

Eerder stelde Gemeentebelangen in de gemeenteraad al voor om de bouw te stoppen. Helaas wilde de Purmerendse politiek dan niet. Hier leest u meer over dat debat in de gemeenteraad.


Lees meer recente berichten:

  • Purmerendse gemeenteraad verruimt armoederegelingen
    De gemeenteraad van Purmerend heeft donderdagavond een vernieuwd armoedebeleid vastgesteld. Fracties als GroenLinks, PvdA en GBP namen met wisselend succes het initiatief om het armoedebeleid nog ruimhartiger vorm te geven. Een voorstel dat de bestaande armoederegelingen voor meer inwoners toegankelijk zou maken, strandde echter door de tegenstem van onder andere … Lees meer
  • Hulp gemeente bij toewijzing aanleunwoningen gestopt, GBP vraagt om uitleg
    Sinds augustus is de gemeente Purmerend definitief gestopt met het toewijzen van aanleunwoningen aan 75+ers. Inwoners die op zoek zijn naar een aanleunwoning moeten dat voortaan zelf regelen via Woonmatch. Dit nieuws heeft geleid tot verontruste reacties en zorgen onder de doelgroep. Wat GBP betreft zijn die zorgen terecht. Veel … Lees meer