GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

GBP start petitie tegen tweede biowarmtecentrale

Gemeentebelangen Purmerend is een petitie tegen een tweede biowarmtecentrale gestart. Steeds vaker is er (wetenschappelijk) kritiek op het gebruik van biomassa, maar toch wil de gemeente Purmerend doorzetten en deze nieuwe centrale bouwen. Onverantwoord, volgens Gemeentebelangen.

De petitie is hier te tekenen.

Het doel van de petitie is dus het stoppen van het verder uitwerken van plannen om deze biowarmtecentrale te gaan bouwen. Het afbouwen van het gebruik van biomassa is wat vele organisaties adviseren, waaronder de Sociaal-Economische Raad, Urgenda en een groot deel van de politieke partijen in de Tweede Kamer. Toch wil de gemeente Purmerend de plannen doorzetten.

Door het tekenen van de petitie kunnen inwoners aangeven een stopteken aan het gemeentebestuur te willen geven. De slogan is dan ook: STOP de tweede biowarmtecentrale, TEKEN de petitie!

Eerder stelde Gemeentebelangen in de gemeenteraad al voor om de bouw te stoppen. Helaas wilde de Purmerendse politiek dan niet. Hier leest u meer over dat debat in de gemeenteraad.


Lees meer recente berichten:

  • Maak kennis met de lokale politiek!
    Je hebt je altijd al geïnteresseerd voor politiek. Je zou daar best iets mee willen doen, maar het komt er nooit van. Grijp dan nu je kans! Gemeentebelangen Purmerend (GBP) organiseert op woensdag 28 augustus vanaf 19:30, in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen, een avond waar je kennis kunt…
    Lees meer
  • GBP kiest voor investeringen in woningbouw en veiligheid – Voorjaarsnota 2024
    Op donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2024. Een belangrijk moment, gezien de Voorjaarsnota in grote lijnen de kaders voor de begroting van de gemeente meegeeft. Politieke partijen geven aan waaraan de gemeente volgens hun aandacht en geld zou moeten besteden. Als het aan GBP ligt, zijn…
    Lees meer