‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

       
   

‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen windmolens rondom Purmerend. Dat vertelde GBP-raadslid Rijn Buskoop afgelopen donderdag. Buskoop wil wel dat er zonnepanelen in Purmerend op daken komen. Daarnaast moeten alternatieven worden onderzocht.

Elke regio moet de komende tijd een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Purmerend schrijft samen met een aantal andere gemeenten deze strategie. Een onderdeel hiervan is het gebruik willen maken van windturbines en grote zonnepanelenparken. Volgens GBP-raadslid Rijn Buskoop zijn er echter betere alternatieven.

Focus op besparingen energie

Gemeentebelangen wil in eerste instantie kijken naar het besparen van energie. Dit kan door woningen en andere panden beter te isoleren. We besparen zo energie en dus ook kosten. Het is dan wel van groot belang het pand goed te luchten.

We moeten ook kijken naar hoe energie wordt opgewekt. Gemeentebelangen kiest voor zonnepanelen in Purmerend. Verder moet onderzoek worden gedaan naar nieuwe manieren, zoals geothermie en aquathermie. Grote windturbines zijn dan niet nodig.

Zonnepanelen in Purmerend, op daken

Rijn Buskoop legt uit wat hij wel en niet ziet zitten op gebied van energieopwekking. Onder meer geen windturbines en biomassa, wel zonne-energie en alternatieven. Bekijk het fragment van twee minuten hieronder.

Gemeentebelangen zet in op een lagere energierekening voor al onze inwoners en het niet overhaasten van de energietransitie. Meer weten? Bekijk onze standpunten of neem contact op.


Lees meer recente berichten:

  • GBP biedt petitie tegen tweede biomassacentrale aan
    Gemeentebelangen heeft donderdagavond 24 september de petitie tegen de tweede biomassacentrale in Purmerend aangeboden. GBP-raadslid Rijn Buskoop vroeg wethouder Rotgans (AOV) het besluit voor de bouw te heroverwegen. Het college heeft besloten om een tweede biomassacentrale te bouwen voor de Stadsverwarming Purmerend (SVP). Dit zou nodig zijn om meer huishoudens…
    Lees meer
  • Visie op de gemeenten Purmerend en Beemster
    Gemeentebelangen presenteerde vanavond een toekomstvisie op de nieuwe gemeente Purmerend en Beemster. Dit was tijdens een vergadering waar raadsleden van de gemeenten Purmerend en Beemster aanwezig zijn. Lees hieronder het betoog van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop, of bekijk het fragment van 6,5 minuut. Participatie van inwoners Er zijn basaal twee verschillende…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *