‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

       
   

‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen windmolens rondom Purmerend. Dat vertelde GBP-raadslid Rijn Buskoop afgelopen donderdag. Buskoop wil wel dat er zonnepanelen in Purmerend op daken komen. Daarnaast moeten alternatieven worden onderzocht.

Elke regio moet de komende tijd een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Purmerend schrijft samen met een aantal andere gemeenten deze strategie. Een onderdeel hiervan is het gebruik willen maken van windturbines en grote zonnepanelenparken. Volgens GBP-raadslid Rijn Buskoop zijn er echter betere alternatieven.

Focus op besparingen energie

Gemeentebelangen wil in eerste instantie kijken naar het besparen van energie. Dit kan door woningen en andere panden beter te isoleren. We besparen zo energie en dus ook kosten. Het is dan wel van groot belang het pand goed te luchten.

We moeten ook kijken naar hoe energie wordt opgewekt. Gemeentebelangen kiest voor zonnepanelen in Purmerend. Verder moet onderzoek worden gedaan naar nieuwe manieren, zoals geothermie en aquathermie. Grote windturbines zijn dan niet nodig.

Zonnepanelen in Purmerend, op daken

Rijn Buskoop legt uit wat hij wel en niet ziet zitten op gebied van energieopwekking. Onder meer geen windturbines en biomassa, wel zonne-energie en alternatieven. Bekijk het fragment van twee minuten hieronder.

Gemeentebelangen zet in op een lagere energierekening voor al onze inwoners en het niet overhaasten van de energietransitie. Meer weten? Bekijk onze standpunten of neem contact op.


Lees meer recente berichten:

  • Mooie Kerst en gelukkig 2021!
    Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooie Kerst en een gelukkig 2021! Samen zetten we ons volgend jaar ook weer in voor meer betaalbare woningen en meer directe democratie. 2020 was voor veel mensen een zwaar jaar. Niet alleen door corona, maar ook doordat huizen steeds duurder worden, de zorgkosten…
    Lees meer
  • Geen extra informatie over inspraak, raad tegen
    De gemeenteraad heeft een voorstel om informatie te verstrekken over inspraak afgewezen. Gemeentebelangen diende deze motie samen met PvSP en D66. Door het plan zouden inwoners fysiek en digitaal beter op de hoogte worden gebracht van de inspraakmogelijkheden.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *