‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

       
   

‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen windmolens rondom Purmerend. Dat vertelde GBP-raadslid Rijn Buskoop afgelopen donderdag. Buskoop wil wel dat er zonnepanelen in Purmerend op daken komen. Daarnaast moeten alternatieven worden onderzocht.

Elke regio moet de komende tijd een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Purmerend schrijft samen met een aantal andere gemeenten deze strategie. Een onderdeel hiervan is het gebruik willen maken van windturbines en grote zonnepanelenparken. Volgens GBP-raadslid Rijn Buskoop zijn er echter betere alternatieven.

Focus op besparingen energie

Gemeentebelangen wil in eerste instantie kijken naar het besparen van energie. Dit kan door woningen en andere panden beter te isoleren. We besparen zo energie en dus ook kosten. Het is dan wel van groot belang het pand goed te luchten.

We moeten ook kijken naar hoe energie wordt opgewekt. Gemeentebelangen kiest voor zonnepanelen in Purmerend. Verder moet onderzoek worden gedaan naar nieuwe manieren, zoals geothermie en aquathermie. Grote windturbines zijn dan niet nodig.

Zonnepanelen in Purmerend, op daken

Rijn Buskoop legt uit wat hij wel en niet ziet zitten op gebied van energieopwekking. Onder meer geen windturbines en biomassa, wel zonne-energie en alternatieven. Bekijk het fragment van twee minuten hieronder.

Gemeentebelangen zet in op een lagere energierekening voor al onze inwoners en het niet overhaasten van de energietransitie. Meer weten? Bekijk onze standpunten of neem contact op.


Lees meer recente berichten:

  • Bram Buskoop (GBP): ‘Naastenliefde in de praktijk brengen’
    GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop vraagt bij de algemene beschouwingen aandacht voor het in de praktijk brengen van naastenliefde in de samenleving. Buskoop roept op om meer aandacht te hebben voor de dingen die in het leven écht belangrijk zijn.
  • Motie van wantrouwen tegen Van Meekeren (D66)
    De gemeenteraad heeft een motie van wantrouwen tegen wethouder Van Meekeren (D66) besproken. De voltallig oppositie diende deze motie in vanwege de informatievoorziening naar de raad op gebied van aardgasvrij. Voor GBP was het schrijnend dat de wethouder geen duidelijk antwoord gaf op vragen.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *