‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

       
   

‘Geen windturbines, wel zonnepanelen in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen windmolens rondom Purmerend. Dat vertelde GBP-raadslid Rijn Buskoop afgelopen donderdag. Buskoop wil wel dat er zonnepanelen in Purmerend op daken komen. Daarnaast moeten alternatieven worden onderzocht.

Elke regio moet de komende tijd een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Purmerend schrijft samen met een aantal andere gemeenten deze strategie. Een onderdeel hiervan is het gebruik willen maken van windturbines en grote zonnepanelenparken. Volgens GBP-raadslid Rijn Buskoop zijn er echter betere alternatieven.

Focus op besparingen energie

Gemeentebelangen wil in eerste instantie kijken naar het besparen van energie. Dit kan door woningen en andere panden beter te isoleren. We besparen zo energie en dus ook kosten. Het is dan wel van groot belang het pand goed te luchten.

We moeten ook kijken naar hoe energie wordt opgewekt. Gemeentebelangen kiest voor zonnepanelen in Purmerend. Verder moet onderzoek worden gedaan naar nieuwe manieren, zoals geothermie en aquathermie. Grote windturbines zijn dan niet nodig.

Zonnepanelen in Purmerend, op daken

Rijn Buskoop legt uit wat hij wel en niet ziet zitten op gebied van energieopwekking. Onder meer geen windturbines en biomassa, wel zonne-energie en alternatieven. Bekijk het fragment van twee minuten hieronder.

Gemeentebelangen zet in op een lagere energierekening voor al onze inwoners en het niet overhaasten van de energietransitie. Meer weten? Bekijk onze standpunten of neem contact op.


Lees meer recente berichten:

  • Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) over aardgasvrij Purmerend
    Gemeentebelangen Purmerend heeft een open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) gestuurd. De brief gaat over aardgasvrij Purmerend en de problemen die bij het project in de wijk Overwhere-Zuid zijn ontstaan. De afgelopen weken is het Purmerendse project Aardgasvrij veel in het nieuws gekomen, zowel in lokale als in landelijke…
    Lees meer
  • Slechts 9% woningen in 2019 sociale huur
    Slechts 9% van de opgeleverde woningen in 2019 is sociale huur. Dat blijkt uit cijfers die Gemeentebelangen heeft opgevraagd bij wethouder Kroese (PvdA). GBP vindt het schokkend dat in onze gemeente zo weinig sociaal wordt gebouwd tot op heden.
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *