Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66)

       
   

Open brief aan wethouder Van Meekeren (D66)

Gemeentebelangen Purmerend heeft een open brief aan wethouder Van Meekeren (D66) gestuurd. De brief gaat over aardgasvrij Purmerend en de problemen die bij het project in de wijk Overwhere-Zuid zijn ontstaan.

De afgelopen weken is het Purmerendse project Aardgasvrij veel in het nieuws gekomen, zowel in lokale als in landelijke media. Er blijken problemen te zijn en het project moest (tijdelijk) worden stilgelegd. Dit tot verbazing van de gemeenteraad van Purmerend, die hier niet van tevoren op de hoogte van is gesteld. De oppositiepartijen, waaronder Gemeentebelangen, hebben dan ook een interpellatiedebat aangevraagd over de gang van zaken de afgelopen weken.

GBP over aardgasvrij Purmerend

Naast een interpellatiedebat over de afgelopen weken, is het noodzakelijk om breder te kijken naar het hele project. GBP-voorzitter Michèl van den Brun schetst in een brief aan de wethouder dan ook de problemen bij het project. Daarbij biedt hij aan om ook mee te gaan denken over oplossingen, samen met experts en de gemeenteraad van Purmerend. Dat is hard nodig omdat er tot nu toe vooral intern wordt gekeken wat beter kan, maar voor een breed gedragen en sterke evaluatie is het nodig om ook externe experts hierbij te betrekken.

Van den Brun zegt hierover: “Gemeentebelangen (…) wil u in deze open brief dan ook voorhouden wat er mis is gegaan, en/of waar wij de nodige vragen hebben, maar bovenal hoe we hier samen een positieve draai aan kunnen geven.” Uiteindelijk moet er een lange termijnvisie komen op energiegebruik in onze gemeente en daarna kan er worden nagedacht over wat er voor nodig is. Dat kan alleen als de te nauwe focus op aardgasvrij Purmerend wordt losgelaten.

“Als u de stap terug wilt zetten en zich wilt bevrijden van de kokervisie van dit project en de ‘koppelkansen’, en als u de vrijheid neemt om een toekomst voor u te zien waarin de SVP slechts een van de mogelijke spelers is, dan kunnen we vrijelijk praten over een echte duurzame transitie (…)”, aldus Van den Brun.

De hele brief van Gemeentebelangen aan de wethouder is hier te lezen.


Lees meer recente berichten:

  • ‘Gemeente controleert hout Stadsverwarming niet’
    De gemeente Purmerend controleert niet waar het hout dat wordt gebruikt bij de Stadsverwarming Purmerend (SVP) vandaan komt. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop. Onder meer naar aanleiding van de uitzending van het televisieprogramma De Hofbar, stelde Gemeentebelangen vragen aan het college van B&W. In de…
    Lees meer
  • Mooie Kerst en gelukkig 2021!
    Gemeentebelangen Purmerend wenst alle inwoners een mooie Kerst en een gelukkig 2021! Samen zetten we ons volgend jaar ook weer in voor meer betaalbare woningen en meer directe democratie. 2020 was voor veel mensen een zwaar jaar. Niet alleen door corona, maar ook doordat huizen steeds duurder worden, de zorgkosten…
    Lees meer

close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *