GBP: ‘Stel locatiekeuze IKC uit, meer informatie nodig’

GBP: ‘Stel locatiekeuze IKC uit, meer informatie nodig’

De commissie algemeen en maatschappelijk sprak op 14 april over het Integraal Kind Centrum Middenbeemster. Het college van B&W legde daar twee denkrichtingen over de toekomstige locatie van het IKC aan de commissie voor. Gemeentebelangen Purmerend is van mening dat kiezen tussen deze twee denkrichtingen op dit moment niet passend is. Daarom steunde wij het ordevoorstel van de VVD om een keuze voor een bepaalde denkrichting uit te stellen. Dat voorstel kon echter niet rekenen op een meerderheid van de commissieleden.

Daardoor is het memo van het college door sommige partijen alsnog inhoudelijk behandeld. Gemeentebelangen gaf de wethouder voor nu alleen mee dat het splitsen van de bibliotheekfunctie op zich een redelijk voorstel is, maar dat een eventuele locatiekeuze voor het IKC daar niet door moet worden beïnvloedt. Wat Gemeentebelangen betreft zouden alternatieve locaties voor het IKC onderzocht moeten worden, mede op basis van goede informatie uitwisseling met omwonenden.

De commissie heeft afgesproken een aanvullende werksessie te organiseren om meer informatie over het plan te kunnen krijgen. Na de werksessie, aanvullend onderzoek en gesprekken met inwoners zal GBP pas een definitief standpunt innemen.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.