GBP en PVV vragen debat aan omtrent huisvesting asielzoekers en statushouders in het Van der Valk hotel

GBP en PVV vragen debat aan omtrent huisvesting asielzoekers en statushouders in het Van der Valk hotel

De fracties van Gemeentebelangen en de PVV hebben naar aanleiding van het bericht over de deal tussen het COA en het Van der Valk hotel een debat aangevraagd. Dit verzoek kon rekenen op steun van meerdere fracties. Als gevolg hiervan komt de commissie Maatschappelijk van de gemeenteraad op 31 augustus bijeen om de casus te bespreken.

Beide fracties hebben, na onder andere omwonenden te hebben gesproken, verschillende vragen over bijvoorbeeld de rol van het college in deze zaak. Ook zijn de twee partijen benieuwd naar de opvattingen van de andere fracties over deze kwestie. GBP en de PVV hopen op 31 augustus antwoorden op deze vragen te krijgen. Inwoners zijn van harte welkom bij deze vergadering. Inspreken bij de vergadering is ook toegestaan, aanmelding daarvoor is echter noodzakelijk. Mocht u willen inspreken, dan kunt u zich via deze link aanmelden.

RTV Purmerend rapporteerde eerder al over de komst van de asielzoekers en statushouders. Fractievoorzitter Jordi Albers van GBP gaf in dit item een mondelinge toelichting over onder andere de aanvraag van het debat.

Foto: screenshot uit de rapportage van RTV Purmerend.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.