Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind

Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind

Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad het college alle overige gevallen die hiermee al te maken hebben te compenseren voor de periode van 1 juli 2022 tot 1 januari 2023.

De motie is opgesteld naar aanleiding van een aankomende wetswijziging die de leeftijd voor de kostendelersnorm verhoogd naar 27 jaar. De initiatiefnemers zijn van mening dat de gemeente Purmerend niet moet wachten totdat de wetswijziging is doorgevoerd, maar proactief moet handelen om te zorgen dat Purmerendse bijstandsgerechtigden in deze financieel lastige tijden niet worden gestraft omdat hun kind nog thuis woont. Fractievoorzitter Albers: “Het is goed dat de Purmerendse raad er nu voor kiest bijstandsgerechtigden te helpen. Het is onmenselijk om inkomen van Purmerenders af te pakken simpelweg omdat hun kind nog thuis woont. Het is voor vele Purmerendse jongeren immers onmogelijk een woning te vinden en dat is niet hun fout. Gemeentebelangen heeft in de verkiezingstijd verkondigd dat de menselijke maat bij ons hoog in het vaandel staat. We zijn dan ook blij dat we dit nu in de praktijk kunnen brengen”.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Één reactie

  1. Meijer schreef:

    Mooi dit te lezen. Maar dit lost niet het probleem op van de woningzoekende. Deels door te hoge huren en niet het verkrijgen van een hypotheek voor velen.
    Daarnaast ook het voorrang geven aan niet Nederlanders die niet al jaren zoekende zijn naar een woning, wat op dit moment te veel gebeurd.

Reacties zijn gesloten.