Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening

Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening

Op woensdag 7 september zal de commissie Maatschappelijk/Algemeen de bespreeknotitie van GBP over de referendumverordening bespreken.

De bespreeknotitie schetst de verschillende problemen die de huidige verordening rijk is. Deze problemen, waaronder de zeer hoge opkomstdrempel van 40%, maken het organiseren en tevens laten slagen van een referendum onmogelijk. Ook bestaat er geen mogelijkheid tot het digitaal indienen van een referendumverzoek, terwijl dat de landelijke standaard is. Gemeentebelangen ziet in het referendum een middel dat de lokale democratie kan versterken en zet daarom in op verbetering van de referendumverordening.

De vergadering start om 20:00 en is uiteraard bij te wonen op het gemeentehuis. De vergadering is echter ook te volgen via RTV Purmerend. Na bespreking van de notitie zullen verdere stappen volgen om een officiële wijziging van de verordening mogelijk te maken.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.