GBP stelt vragen over markt Weidevenne

GBP stelt vragen over markt Weidevenne

Onlangs is bekend geworden dat de donderdagmarkt op het Van Damplein in de Weidevenne de komende tijd niet zal plaatsvinden. Commissielid Hoekstra van Gemeentebelangen ging in gesprek met diverse winkeleigenaren en marktkooplieden. Naar aanleiding hiervan stelt zij vragen aan het gemeentebestuur.

Gemeentebelangen hecht aan besluitvorming waarbij inwoners, bedrijven en organisaties op een goede manier worden betrokken. Daarom vraagt Hoekstra het gemeentebestuur het volgende: “Heeft er participatie plaatsgevonden omtrent het moeten stoppen van de wekelijkse markt op donderdag op het winkelcentrum in de Weidevenne? Zo ja met wie en op welke manier? Ook plaatst Hoekstra vraagtekens bij de komst van de grote winkelketen Action. “Vind het college het wenselijk dat er nog een Action filiaal in Purmerend bijkomt? Vind het college het wenselijk dat omwille van uitbreiding van 1 winkel er 12 marktkramen een dag minder werk hebben en moeten verdwijnen van dit winkelcentrum?

Het college zal naar alle waarschijnlijkheid reageren voor 17 oktober. Gemeentebelangen zal de antwoorden publiceren op deze website en in de nieuwsbrief.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.