Wethouder niet op de hoogte van vertraging energietoeslag

Wethouder niet op de hoogte van vertraging energietoeslag

Wethouder Hegger beschikt naar eigen zeggen niet over gegevens waaruit blijkt dat inwoners al maandenlang op de uitkering van hun energietoeslag wachten. Dit vertelde de wethouder in reactie op een vraag van raadslid Jordi Albers van Gemeentebelangen, die de wethouder om opheldering vroeg na verontrustende signalen uit de samenleving te hebben ontvangen over de trage afhandelingen van aanvragen.

Gemeentebelangen Purmerend houdt de uitvoering van de uitkering van de energietoeslag scherp in de gaten. Zo stelde de raadsfractie in juni samen met D66 al vragen omtrent de aanvraag van de energietoeslag. Deze wordt door vele inwoners als moeilijk en omslachtig ervaren. Omliggende gemeenten hanteren een eenvoudigere procedure.

Recentelijk ontving de fractie van Gemeentebelangen signalen dat de uitbetaling bij veel inwoners zeer lang op zich laat wachten. Verschillende inwoners geven aan dat zij zestien weken na de aanvraag nog steeds niks hebben ontvangen. Dit terwijl de nood op dit moment, gezien de recordinflatie, bij verschillende mensen hoog is.

De wethouder heeft aangegeven met een memo te komen waarin de stand van zaken omtrent de uitkering van de energietoeslag wordt gegeven. Op basis hiervan zal de fractie van Gemeentebelangen beoordelen of verdere actie noodzakelijk is.

Wacht u ook al erg lang op uw energietoeslag? Neem contact op met GBP via info@gbpurmerend.nl of telefonisch via 06-19763209. Wij komen graag met u in contact.

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.