Gemeente onderzoekt haalbaarheid bushalte de Keyser

Gemeente onderzoekt haalbaarheid bushalte de Keyser

GBP vindt het belangrijk dat alle wijken en dorpen in de gemeente Purmerend goed bereikbaar zijn. Op dit moment zijn sommige plekken echter minder goed bereikbaar dan gewenst, de Beemster in het bijzonder. Veel inwoners van de gemeente Beemster geven dan ook aan dat er behoefte is aan meer buslijnen en bushaltes. Reden genoeg voor GBP om hier werk van te maken.

Op basis van suggesties van inwoners nam commissielid Sandra Hoekstra als eerste de bereikbaarheid van nieuwbouwwijk de Keyser onder de loep. Al snel werd duidelijk dat er grote behoefte is aan een extra bushalte in deze wijk. Hoekstra wendde zich tot het college van B&W met de vraag of het mogelijk is om wijzigingen aan te brengen aan de afspraken die zijn gemaakt met vervoerder EBS. Dit met het doel om een extra halte toe te voegen. Het college beantwoordde deze vraag positief. Het is mogelijk om de afspraken tussentijds aan te passen. Het college geeft aan de realisatie van een bushalte aan de Rijperweg mee te nemen in het kader van de herinrichting van deze weg. Goed nieuws!

GBP blijft zich inzetten voor goede bereikbaarheid van alle wijken en dorpen. In dat kader blijven wij graag in contact met inwoners. Wilt u een idee of suggestie delen met GBP? Gebruik dan onderstaand contactformulier.

Click or drag a file to this area to upload.
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *