GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank

GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank

Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de Oostflank werd gepubliceerd. Hoewel de gemeenteraad zich in april over de visie zal buigen, is GBP direct na publicatie gestart met het doorspitten van de visie.

Vanwege de omvang van de plannen hecht GBP veel waarde aan een goed besluitvormingsproces. Om als gemeenteraad in april een goed besluit te kunnen nemen, is het belangrijk dat raadsleden goed geïnformeerd met elkaar in discussie kunnen gaan. De eerste beoordeling van de conceptvisie roept bij ons echter veel vragen op. Daarom vraagt GBP het college om opheldering te geven over een aantal thema’s die onderdeel zijn van de visie, zoals: mobiliteit (o.a. parkeren), natuur en groen, houtbouw en hoogbouw. Hieronder kunt u de door ons gestelde vragen per thema inzien.

Klik hier voor de vragen over de thema’s wonen, voorzieningen en groen.

Klik hier voor de vragen over het thema mobiliteit (infrastructuur)

Klik hier voor de vragen over groen

Klik hier voor de vragen over waterbeheer

Klik hier voor de vragen over houtbouw

Klik hier voor de vragen over energie en woningdichtheid

Wilt u met GBP in gesprek over de conceptvisie de Oostflank? Stuur dan een mail naar info@gbpurmerend.nl

Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *