70 sociale huurwoningen bij Dopsloot

70 sociale huurwoningen bij Dopsloot

Er komen 70 sociale huurwoningen bij Dopsloot. Dat is de locatie bij het slootje tegenover het Jan van Egmond Lyceum. GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop is blij dat er 70 gezinnen aan een betaalbare woning worden geholpen.

Het is een geruststellende gedachte dat 70 mensen of gezinnen, nu nog lang op de wachtlijst voor een woning, straks de sleutel overhandigt krijgen van een woning aan de Dopsloot. Tegelijkertijd is het ook belangrijk rekening te houden met de wensen van de buurt, zoals het behoud van speeltuinen, groen en mogelijke problemen als parkeerruimte.

Het participatieproces blijkt niet geheel vlekkeloos te zijn verlopen, zo vertelde een inspreker bij de vergadering over dit agendapunt. Het is spijtig dat het college er telkens niet in slaagt bewoners op een goede manier te betrekken. Inhoudelijke bezwaren kan over gepraat worden, maar bezwaren omtrent participatie horen er gewoonweg niet te zijn.

Gemeentebelangen is blij met de 70 nieuwe sociale huurwoningen, maar vraagt de wethouder wel urgent nu echt eens beter te kijken naar de wijze waarop inwoners betrokken worden bij woningbouwplannen.

In de hele stad moeten we kiezen voor fors meer sociale huurwoningen. Daar is, net als betaalbare koopwoningen, veel behoefte aan. Daar kiest Gemeentebelangen dan ook voor. Lees hier meer over de standpunten van GBP over Wonen.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer