‘Geen zonneweides in Purmerend’

‘Geen zonneweides in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen zonneweides in Purmerend. Purmerendse grond dienen we te gebruiken voor woningen, sociale voorzieningen en openbaar groen. GBP steunt zonnepanelen van harte, maar wel op daken en niet op grond.

Steeds vaker wordt landbouwgrond en andere stukken grond in gemeenten gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. Hele ‘parken’ met zonnepanelen ontstaan; ook wel zonneweides genoemd. Dit terwijl daken op huizen, bedrijven en overheidsgebouwen vaak leeg zijn. Bovendien is in Purmerend een groot woningtekort, dus elk stukje grond dat leeg staat dient vooral te worden benut om de woningnood op te lossen.

Gemeentebelangen vindt daarom dat zonnepanelen op grond in onze stad niet moet worden toegestaan, zeker niet zolang er nog vele daken beschikbaar zijn om zonnepanelen op te leggen. De grond in Purmerend die nu nog braak ligt kan zo gebruik worden voor waar de nood het hoogst ligt: woningen.

Om dit te bewerkstelligen dient GBP samen met de PVV een motie in bij de gemeenteraad aanstaande donderdag. U kunt de raadsvergadering live volgen via de website van de raad. Bekijk ook meer standpunten van Gemeentebelangen over milieu.


Lees meer recente berichten:

  • Maak kennis met de lokale politiek!
    Je hebt je altijd al geïnteresseerd voor politiek. Je zou daar best iets mee willen doen, maar het komt er nooit van. Grijp dan nu je kans! Gemeentebelangen Purmerend (GBP) organiseert op woensdag 28 augustus vanaf 19:30, in samenwerking met Kennispunt Lokale Politieke Partijen, een avond waar je kennis kunt…
    Lees meer
  • GBP kiest voor investeringen in woningbouw en veiligheid – Voorjaarsnota 2024
    Op donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad over de Voorjaarsnota 2024. Een belangrijk moment, gezien de Voorjaarsnota in grote lijnen de kaders voor de begroting van de gemeente meegeeft. Politieke partijen geven aan waaraan de gemeente volgens hun aandacht en geld zou moeten besteden. Als het aan GBP ligt, zijn…
    Lees meer