‘Geen zonneweides in Purmerend’

‘Geen zonneweides in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen zonneweides in Purmerend. Purmerendse grond dienen we te gebruiken voor woningen, sociale voorzieningen en openbaar groen. GBP steunt zonnepanelen van harte, maar wel op daken en niet op grond.

Steeds vaker wordt landbouwgrond en andere stukken grond in gemeenten gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. Hele ‘parken’ met zonnepanelen ontstaan; ook wel zonneweides genoemd. Dit terwijl daken op huizen, bedrijven en overheidsgebouwen vaak leeg zijn. Bovendien is in Purmerend een groot woningtekort, dus elk stukje grond dat leeg staat dient vooral te worden benut om de woningnood op te lossen.

Gemeentebelangen vindt daarom dat zonnepanelen op grond in onze stad niet moet worden toegestaan, zeker niet zolang er nog vele daken beschikbaar zijn om zonnepanelen op te leggen. De grond in Purmerend die nu nog braak ligt kan zo gebruik worden voor waar de nood het hoogst ligt: woningen.

Om dit te bewerkstelligen dient GBP samen met de PVV een motie in bij de gemeenteraad aanstaande donderdag. U kunt de raadsvergadering live volgen via de website van de raad. Bekijk ook meer standpunten van Gemeentebelangen over milieu.


Lees meer recente berichten:

  • GBP stelt vragen over markt Weidevenne
    Onlangs is bekend geworden dat de donderdagmarkt op het Van Damplein in de Weidevenne de komende tijd niet zal plaatsvinden. Commissielid Hoekstra van Gemeentebelangen ging in gesprek met diverse winkeleigenaren en marktkooplieden. Naar aanleiding hiervan stelt zij vragen aan het gemeentebestuur. Gemeentebelangen hecht aan besluitvorming waarbij inwoners, bedrijven en organisaties…
    Lees meer
  • Commissie bespreekt notitie GBP over referendumverordening
    Op woensdag 7 september zal de commissie Maatschappelijk/Algemeen de bespreeknotitie van GBP over de referendumverordening bespreken. De bespreeknotitie schetst de verschillende problemen die de huidige verordening rijk is. Deze problemen, waaronder de zeer hoge opkomstdrempel van 40%, maken het organiseren en tevens laten slagen van een referendum onmogelijk. Ook bestaat…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.