‘Geen zonneweides in Purmerend’

‘Geen zonneweides in Purmerend’

Gemeentebelangen wil geen zonneweides in Purmerend. Purmerendse grond dienen we te gebruiken voor woningen, sociale voorzieningen en openbaar groen. GBP steunt zonnepanelen van harte, maar wel op daken en niet op grond.

Steeds vaker wordt landbouwgrond en andere stukken grond in gemeenten gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. Hele ‘parken’ met zonnepanelen ontstaan; ook wel zonneweides genoemd. Dit terwijl daken op huizen, bedrijven en overheidsgebouwen vaak leeg zijn. Bovendien is in Purmerend een groot woningtekort, dus elk stukje grond dat leeg staat dient vooral te worden benut om de woningnood op te lossen.

Gemeentebelangen vindt daarom dat zonnepanelen op grond in onze stad niet moet worden toegestaan, zeker niet zolang er nog vele daken beschikbaar zijn om zonnepanelen op te leggen. De grond in Purmerend die nu nog braak ligt kan zo gebruik worden voor waar de nood het hoogst ligt: woningen.

Om dit te bewerkstelligen dient GBP samen met de PVV een motie in bij de gemeenteraad aanstaande donderdag. U kunt de raadsvergadering live volgen via de website van de raad. Bekijk ook meer standpunten van Gemeentebelangen over milieu.


Lees meer recente berichten:

  • GBPodcast van start: Woningnood in Purmerend centraal in eerste aflevering
    Dé podcast voor en door Purmerenders is gelanceerd: de GBPodcast. In deze podcastreeks komen actuele onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor inwoners van Purmerend. Denk bijvoorbeeld aan wonen, veiligheid en zorg. De eerste aflevering draait om iets wat bijna iedereen raakt: de woningnood. Te gast zijn Stefan van Schaik,…
    Lees meer
  • Inwoners digitaal betrekken bij besluitvorming: GBP komt met voorstellen
    GBP is voorstander van het vergroten van zeggenschap van inwoners in de lokale politiek. Eén van de manieren waarop dit kan worden bereikt is door het voor inwoners mogelijk te maken om online te kunnen meedenken en meebeslissen. Om dit in de praktijk te brengen bereidt GBP daarom een voorstel…
    Lees meer