Intermaris vraagt geen contractkosten meer

Intermaris vraagt geen contractkosten meer

Woningcorporatie Intermaris rekent vanaf heden geen contractkosten meer bij het tekenen van een huurcontract. Dat maakte Intermaris bekend, naar aanleiding van een actie van GBP-raadslid Rijn Buskoop. Hij maakte bezwaar tegen het rekenen van deze kosten, en met succes.

Gemeentebelangen berichtte eerder al over het rekenen van contractkosten. Raadslid Rijn Buskoop moest bij een verhuizing deze kosten betalen; ruim 50 euro’. Dat een corporatie deze kosten rekent is vreemd, aangezien het verhuren van woningen een kerntaak is van woningcorporaties. De rechter verbood het doorrekenen van deze kosten al eerder.

Intermaris heeft al haar huurders een brief gestuurd naar aanleiding van deze casus. In de brief wordt aangegeven dat er geen contractkosten meer zullen worden berekend. Ook krijgen alle huurders die sinds 1 april 2012 dergelijke kosten hebben betaald, het betaalde bedrag terug. De Rijksoverheid heeft inmiddels ook de regels op haar website staan.

Terugvragen contractkosten

Heeft u sinds 1 april 2012 administratieve kosten betaald bij het huren van een appartement? Dan kunt u deze kosten terugvragen omdat het wettelijk verboden is deze kosten door te rekenen aan de huurder. Alleen als er een bemiddelaar tussen de huurder en verhuurder zit, mogen er dergelijke kosten in rekening worden gebracht.

De Woonbond geeft meer informatie over het terugvragen van contractkosten. Bekijk de website en gebruik de modelbrief voor het terugvragen van deze kosten. Ook kunt u contact opnemen met uw woningcorporatie. Neem vooral ook contact met ons op in geval van vragen.


Lees meer recente berichten:

  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer
  • GBP stelt vragen over conceptvisie Oostflank
    Als het aan het college ligt, verrijzen er vanaf 2026 tot wel 5800 woningen op de locaties Purmer-Zuid Zuid en het golfbaanterrein. De ideeën voor grootschalige woningbouw op deze locaties bestaan al jaren en werden vaak naar achteren geschoven. In februari was het echter eindelijk zover: de conceptvisie voor de…
    Lees meer