Kies voor betaalbare woningen bij ’t Noot

Kies voor betaalbare woningen bij ’t Noot

Gemeentebelangen: ‘Kies voor betaalbare woningen bij ’t Noot’. Dat was het pleidooi van GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 november. “Het is een politieke keuze welke woningen we toelaten. Wij kiezen voor betaalbare woningen voor álle Purmerenders”, aldus Buskoop.

Alle partijen, op Gemeentebelangen Purmerend en GroenLinks na, stemden in met de bouw van 52 nieuwe, dure woningen bij ’t Noot. Voor ‘starters en senioren’ volgens het college, maar in werkelijkheid blijkt de projectontwikkelaar de vrije hand te hebben om de prijs van woningen zelf te kiezen. Misleiding dus. “Dat betekent dus dat er vooral veel dure koopwoningen bijkomen. Dat zagen we ook bij Brantjesoever, waar de koopsommen starten bij 299.000 euro”, stelt Buskoop.

Vereniging Eigen Huis laat weten dat een starter gemiddeld 20-35 jaar is en een prijs van 193.000 euro voor een woning betaalt. Dat betekent dus dat woningen van 240.000 euro of meer onbereikbaar zijn voor deze groep. Het is dan ook misleidend dat het college stelt dat deze woningen voor starters zijn.

Gemeentebelangen wil bouwen naar behoefte en dus vooral sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Ook bij ’t Noot. Wachtlijsten voor een betaalbare woning zijn tientallen jaren, er is geen enkele woning vrij. Dit terwijl het aantal dure koopwoningen op funda al tijden boven de 500 staat. “Waar is dan behoefte aan?”, vraagt Buskoop zich dan ook hardop af.

“Bouwen naar behoefte betekent het bouwen van fors meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen”

GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop

Betaalbare woningen bij ’t Noot

Buskoop vroeg aan Ouderenpartij AOV Purmerend, voorstander van de dure woningen, om in plaats van dit project samen te kijken naar hoe betaalbare woningen op deze locatie gebouwd kunnen worden. Buskoop: “Helaas wilde het AOV, net als andere partijen, niet samen kijken naar de mogelijkheid om hier betaalbare woningen neer te zetten. Wij blijven met plannen komen voor betaalbaar wonen; ook bij ’t Noot.”

Zo pleit Gemeentebelangen voor minstens 21 sociale huurwoningen en 21 betaalbare koopwoningen op de locatie ’t Noot. En bij elk project minstens 40% sociale huurwoningen en 40% betaalbare koopwoningen. Alleen dan lukt het om de wachtlijsten te tackelen en de woonproblemen in onze stad op te lossen.

Met ons eens? Word dan lid van Gemeentebelangen. Alleen samen kunnen we zorgen voor fors meer betaalbare woningen. Lees ook meer over de woningbouwplannen van Gemeentebelangen Purmerend.


Lees meer recente berichten:

  • Bijeenkomst GBP over de visie op de Oostflank
    Op 3 april gaat GBP graag in gesprek met inwoners en organisaties over de visie op de Oostflank. De bijeenkomst vindt plaats in de Purmerkerk vanaf 19:30 tot 21:30. Laat dit veld leegAbonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend. Naam * E-mailadres * Bedankt voor…
    Lees meer
  • Minder bussen en geen extra treinen tijdens werkzaamheden A7: regioraadsleden komen in actie
    Op 5 april start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om de brug over de A7 te versterken. Weggebruikers wordt geadviseerd de auto zoveel mogelijk te laten staan en in plaats daarvan met het OV te reizen. Onlangs kondigde busvervoerder EBS echter aan de dienstregeling tijdens de werkzaamheden aan de A7 verder…
    Lees meer