Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Vaker bericht Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’. Bekijk en luister hier het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’ terug! Gemeentebelangen wil De Woonplek op een andere locatie dan voorgesteld.

Daarom tekenden meer dan 3.500 mensen een petitie om de plannen tegen te houden. Ook is er inmiddels een website en een Facebookgroep van de ‘Actiegroep De Woonplek’ online.

Het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen stelde ook een vraag aan wethouder Kroese, namelijk of het ondenkbaar is dat ‘De Woonplek’ op een andere locatie komt. Daarop antwoordde Kroese dat hij het niet ondenkbaar is, maar dat hij geen mogelijkheden zag voor andere locaties. Inmiddels heeft Kroese bekendgemaakt wel te kijken naar andere locaties en dus het voorstel van Gemeentebelangen en andere partijen over te nemen.

GBP-raadslid Rijn Buskoop vraagt of het mogelijk is te kijken naar andere locaties. De wethouder ziet geen andere locaties.

Eerder berichtte Gemeentebelangen al over de slechte communicatie over het voorstel. De communicatie van de gemeente richting inwoners is vaker problematisch en heeft omtrent dit voorstel helaas een dieptepunt bereikt. Bewoners zaten met veel vragen over de onzekere toekomst van hun buurt, maar die vragen konden vaak niet worden beantwoord omdat er nog geen concrete plannen zijn behalve de locatie.

GBP zei al vaker: kom met een volledig plan voor De Woonplek en niet met halve plannen waardoor bewoners nooit antwoord kunnen krijgen op hun vragen. Lees hier ook het nieuwsbericht over de gekozen locatie van GBP, waarin we uitleggen waarom een andere locatie goed is.


Lees meer recente berichten:

  • Frank Schaaij sluit zich aan bij GBP
    Per direct sluit het onafhankelijk raadslid Frank Schaaij zich aan bij GBP. Dit betekent een versterking van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen Purmerend, die hierdoor groeit van 1 naar 2 zetels. De politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) is opgericht in 2019. Speerpunten van GBP zijn: – Aanpakken woningnood in Purmerend –…
    Lees meer
  • ‘Op naar een betrouwbaar en transparant bestuur’ – Algemene Beschouwingen GBP
    Tijdens de Algemene Beschouwingen op 8 november deelde fractievoorzitter Jordi Albers de visie van GBP op de staat van de lokale politiek, de opgave op het gebied van wonen en over de noodzaak om beter te prioriteren. Lees hier de uitgeschreven tekst. Vertrouwen Beste Purmerenders, voorzitter,Een jaar geleden sprak ik…
    Lees meer