Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

       
   

Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Vaker bericht Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’. Bekijk en luister hier het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’ terug! Gemeentebelangen wil De Woonplek op een andere locatie dan voorgesteld.

Daarom tekenden meer dan 3.500 mensen een petitie om de plannen tegen te houden. Ook is er inmiddels een website en een Facebookgroep van de ‘Actiegroep De Woonplek’ online.

Het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen stelde ook een vraag aan wethouder Kroese, namelijk of het ondenkbaar is dat ‘De Woonplek’ op een andere locatie komt. Daarop antwoordde Kroese dat hij het niet ondenkbaar is, maar dat hij geen mogelijkheden zag voor andere locaties. Inmiddels heeft Kroese bekendgemaakt wel te kijken naar andere locaties en dus het voorstel van Gemeentebelangen en andere partijen over te nemen.

GBP-raadslid Rijn Buskoop vraagt of het mogelijk is te kijken naar andere locaties. De wethouder ziet geen andere locaties.

Eerder berichtte Gemeentebelangen al over de slechte communicatie over het voorstel. De communicatie van de gemeente richting inwoners is vaker problematisch en heeft omtrent dit voorstel helaas een dieptepunt bereikt. Bewoners zaten met veel vragen over de onzekere toekomst van hun buurt, maar die vragen konden vaak niet worden beantwoord omdat er nog geen concrete plannen zijn behalve de locatie.

GBP zei al vaker: kom met een volledig plan voor De Woonplek en niet met halve plannen waardoor bewoners nooit antwoord kunnen krijgen op hun vragen. Lees hier ook het nieuwsbericht over de gekozen locatie van GBP, waarin we uitleggen waarom een andere locatie goed is.


Lees meer recente berichten:

  • Blog Michel: ‘Het gemak van nee’
    Elke maand verschijnt er een blog van een van onze actieve leden, over een actueel onderwerp. Deze maand schrijft Michel van den Brun een blog. Het gaat over tegenwerking om bestaande procedures in de gemeente voor inwoners makkelijker te maken. Over het gemak van nee zeggen. Door: Michel van den…
    Lees meer
  • ‘Politiek wil windmolens rondom Purmerend’
    Een schrikbeeld voor veel inwoners: aan alle kanten van Purmerend windmolens en grote zonneweides op grond rondom onze stad. Toch kan het realiteit worden, als naar verschillende politieke partijen van Purmerend en Beemster wordt geluisterd. Het gemeentebestuur van de Beemster sluit windturbines rond Purmerend niet uit, en ook de Purmerendse…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *