Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’

Vaker bericht Gemeentebelangen over ‘De Woonplek’. Bekijk en luister hier het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’ terug! Gemeentebelangen wil De Woonplek op een andere locatie dan voorgesteld.

Daarom tekenden meer dan 3.500 mensen een petitie om de plannen tegen te houden. Ook is er inmiddels een website en een Facebookgroep van de ‘Actiegroep De Woonplek’ online.

Het betoog van GBP-raadslid Rijn Buskoop over ‘De Woonplek’

Gemeentebelangen stelde ook een vraag aan wethouder Kroese, namelijk of het ondenkbaar is dat ‘De Woonplek’ op een andere locatie komt. Daarop antwoordde Kroese dat hij het niet ondenkbaar is, maar dat hij geen mogelijkheden zag voor andere locaties. Inmiddels heeft Kroese bekendgemaakt wel te kijken naar andere locaties en dus het voorstel van Gemeentebelangen en andere partijen over te nemen.

GBP-raadslid Rijn Buskoop vraagt of het mogelijk is te kijken naar andere locaties. De wethouder ziet geen andere locaties.

Eerder berichtte Gemeentebelangen al over de slechte communicatie over het voorstel. De communicatie van de gemeente richting inwoners is vaker problematisch en heeft omtrent dit voorstel helaas een dieptepunt bereikt. Bewoners zaten met veel vragen over de onzekere toekomst van hun buurt, maar die vragen konden vaak niet worden beantwoord omdat er nog geen concrete plannen zijn behalve de locatie.

GBP zei al vaker: kom met een volledig plan voor De Woonplek en niet met halve plannen waardoor bewoners nooit antwoord kunnen krijgen op hun vragen. Lees hier ook het nieuwsbericht over de gekozen locatie van GBP, waarin we uitleggen waarom een andere locatie goed is.


Lees meer recente berichten:

  • Bijstandsgerechtigden Purmerend niet langer gekort door thuiswonend kind
    Op 30 juni nam de Purmerendse gemeenteraad een motie van GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen Purmerend betreffende de kostendelersnorm aan. Deze motie verzoekt het college om vanaf 1 juli mensen die onder de kostendelersnorm vallen doordat hun kind de leeftijd van 21 bereikt, niet langer te korten. Daarnaast verzoekt de raad…
    Lees meer
  • GBP & D66 bevragen college over aanvraag energietoeslag
    De fracties van Gemeentebelangen en D66 hebben gezamenlijk schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanvraag van de energietoeslag. Dit naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad waaruit blijkt dat de aanvraagprocedure in Purmerend veel ingewikkelder is dan in omliggende gemeenten. Ingewikkelde procedures Inwoners die recht hebben…
    Lees meer
close
Abonneer hier op onze nieuwsbrief, 1x per maand ons nieuws over Purmerend.